Ми у Facebook
29.01.2013, 12:23

У центрі Рівного на честь загиблих під Крутами запалять свічки

Цьогоріч виповнюється 95 років з дня героїчного бою під Крутами. В пам'ять про загиблих бійців на майдані Незалежності о 19.30 відбудеться Вечір пам'яті Героїв Крут. Рівняни, що прийдуть на майдан, запалять свічки й вшанують Героїв Крут хвилиною мовчання.
У вівторок ввечері, 29 січня, на майдані Незалежності, неподалік пам’ятника Тарасу Шевченку, представники молодіжних громадських організацій Рівного викладуть з палаючих свічок слово "КРУТИ" й таким чином вшанують пам’ять загиблих у бою українських студентів.

- Ми хочемо нагадати рівнянам, що у цей день, 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути відбувся трагічний й героїчний бій, що увійшов в історію під назвою "Бій під Крутами", - пояснює співорганізатор акції, представник МГО "Молодь-ДІЄ" Андрій Логащук. - У свідомості багатьох українців цей бій набув особливого значення завдяки неабиякому героїзму української молоді!

У Рівному молоді "пластуни" вшанували пам'ять Героїв Крут

За словами організаторів, акція не політична та є частиною всеукраїнської кампанії "Пам’ятай про Крути", в рамках якої відбуваються багато різних заходів вшанування бійців-крутянців багатьох інших містах України.

Нагадаємо, що у цей же день, о 15.00 відбудеться акція пам'яті Героїв Крут біля пам'ятного знаку "Загиблим за Україну" (приміщення міськвиконкому, вул. Соборна, 12-а).





На правах реклами