Ми у Facebook
24.02.2018, 09:11

У Рівному відбувся Форум майстрів

Під гаслом «Живи і працюй в Україні!» 22 лютого в Рівненському міському центрі зайнятості пройшов перший в області Форум професійних майстрів.
Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук. Інформаційний захід відбувся за ініціативи засновника та ідеолога бізнес-системи «Домова служба» Валерія Гусака. Учасниками дійства стали майже 80 шукачів роботи з міста Рівного, Рівненського та Здолбунівського районів, досвідчені майстри та підприємці.

На Рівненщині у перший місяць року роботу знайшли майже три тисячі безробітних


«Сьогодні багато людей шукають роботу, а підприємства – працівників. В той же час в службі зайнятості стоїть на обліку майже 45% людей з вищою освітою, а підприємства потребують тих, хто може працювати руками. І цей захід направлений на допомогу безробітним у започаткуванні і розвитку власного бізнесу, сприяння професійному розвитку майстрів» - зазначив Іван Ткачук, відкриваючи Форум.

Яких змін потребує ринок праці Рівненщини

Під час презентації «Домова служба – площадка розвитку професійних майстрів» Валерій Гусак на прикладі майстрів своєї компанії закликав слухачів не виїжджати на роботу за кордон, адже і в Рівному можна в галузі господарсько-побутового обслуговування заробляти чималі гроші. Валерій Миколайович поділився з чоловічою аудиторією власним досвідом роботи у службі, відповів на запитання та запросив на роботу спеціалістів з ремонту квартир, електроніки, сантехніки та монтажу.

Досвідчені майстри представили останні новинки професійних сучасних інструментів, прибиральну техніку та надали індивідуальні консультації.

За круглим столом «Проблеми кадрового забезпечення сфери побутового обслуговування клієнтів» керівники та фахівці служби зайнятості, Рівненського РЦПТО ДСЗ, засновник «Домової служби», представники професійно-технічних навчальних закладів, навчально-методичного центру профтехосвіти у Рівненській області обговорили проблеми кадрового забезпечення роботодавців. Учасники висловили свої пропозиції щодо поліпшення ситуації на ринку праці, проведення профорієнтаційної роботи, методичного забезпечення, змінення професійних стандартів.

Під час Форуму відбувалося активне спілкування та обмін досвідом людей, які народжені працювати руками

Про це повідомили з Рівненського обласного центру зайнятості.





На правах реклами