Ми у Facebook
29.04.2018, 19:06

За допомоги країн ЄС в Україні з'явиться програма енергоефективності

Відповідні документи уже підписали.
Міністр фінансів України Олександр Данилюк у Вашингтоні взяв участь у підписанні договору між Україною, Міжнародною фінансовою корпорацією (МФК), Європейським Союзом та Німеччиною. Договір передбачає створення фонду для підвищення енергоефективності в Україні. Угода спрямована допомогти Україні зменшити енергетичні втрати у житловому секторі та скоротити викиди парникових газів.

Теплі кредити - 2018: як отримати кредит з "Укргазбанку"

Цей мультидонорський фонд буде разом з українським Фондом енергоефективності співфінансувати проекти з підвищення енергоефективності в багатоквартирних будинках в Україні та надавати експертну підтримку для розвитку ринку. В згаданій угоді зазначається, що на початковому етапі під управлінням МФК перебуватиме до 53 млн євро фінансування, наданого ЄС та Німеччиною.


Петро Порошенко пообіцяв збудувати євроколію до ЄС

“Сьогодні ми запустили важливий проект, який стане одним із головних інструментів для досягнення енергоефективності в нашій країні. Багато сімей в Україні змушені використовувати велику кількість енергії для опалення, оскільки старі багатоквартирні будинки втрачають до 50% тепла. Фонд сприятиме вирішенню цього актуального для України питання шляхом модернізації таких будинків. Новий проект допоможе Україні перейти на сучаснішу модель споживання енергії. Проект також сприятиме створенню близько 75 тисяч нових робочих місць для інженерів, будівельників та працівників енергетичної галузі”. - зазначив Олександр Данилюк під час церемонії підписання.

"Ми раді підтримати заходи для енергоефективності в українських будинках, які матимуть безпосередній вплив на повсякденне життя українців та стимулюватимуть розвиток місцевої економіки. Я радий, що ми маємо такого досвідченого партнера як Міжнародна фінансова корпорація для ефективної реалізації цієї програми з українським урядом” , - сказав Йоханнес Ган, Комісар ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення.

"Зміна клімату є глобальною загрозою, і для її усунення потрібні значні інвестиції. Це партнерство є важливим кроком, який дає нам можливість використовувати державні кошти для залучення ресурсів приватного сектору та збільшення інвестицій у заходи, що запобігають зміні клімату та підвищують енергоефективність в Україні ", - підкреслив Виконавчий директор МФК Філіп Ле Уору.

Свеня Шульце, Федеральний міністр Німеччини з охорони навколишнього середовища, збереження природи та ядерної безпеки, наголосила: "Енергоефективність - це інвестиції в майбутнє: вона підвищує безпеку, створює робочі місця та покращує стан навколишнього середовища. Створення ФЕЕ допоможе Україні перетворити дотації на інвестиції та знизити тиск на державний бюджет".

Про це повідомляє Урядовий портал.





На правах реклами