Ми у Facebook
21.04.2019, 11:21

На Рівненщині вшанують героїв Гурб

Цьогоріч минає 75 років з часу бою Української повстанської армії під Гурбами. Уже традиційно меморіальні заходи відбудуться на третій день Великодня і вперше вшанування пройде на державному рівні.
Уже традиційно меморіальні заходи відбудуться на третій день Великодня і вперше вшанування пройде на державному рівні.

Так, о 9 годині в головному храмі Свято-Воскресенського чоловічого монастиря на Повстанських Могилах відбудеться Божественна літургія.

фото з rv.gov.ua/sitenew
фото з rv.gov.ua/sitenew


Після цього, о 12 годині, біля пантеону Героїв Гурбенської битви пройде панахида.

О 12.30 запланована офіційна частина, зокрема, церемонія покладання гірлянд та квітів до колони Божої Матері та крипт Пантеону.

А з 13 години розпочнеться фестиваль національної звитяги «Гурбифест». У ньому візьмуть участь військовий оркестр ОК «Захід», творчі та аматорські колективи. Гостем дійства буде український гурт «Тінь сонця».

Під час фестивалю діятиме локація «Патріотичний музей», розповсюджуватимуться буклети, а бажаючі зможуть придбати сувенірну продукцію та книги. Гіди та екскурсоводи проведуть екскурсії.

Гостей частуватимуть кулішем та іншими традиційними ставами.

Потому відбудеться нагородження переможців та учасників конкурсу «Писанкові барви Здолбунівщини».

ДИВІТЬСЯ БІЛЬШЕ ПРО БІЙ ПІД ГУРБАМИ.

Місце проведення заходу: Урочище Гурби, Пантеон Слави Героїв Гурбенського бою, Свято-Воскресенський чоловічий монастир (Будеразька сільська рада, Здолбунівський район).

Нагадаємо, 75 років тому, з 21 по 25 квітня 1944 року у триденному запеклому бою 30-ти тисячній Червоній армії та НКВС не вдалося знищити близько 5 тисяч українських повстанців. Ця найбільша битва в історії УПАвідбулася урочищі Гурби, що на Здолбунівщині.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ