Ми у Facebook
08.05.2019, 16:00

Юрист з Рівненщини став суддею Верховного Суду

фото з oa.edu.ua.

Доцента кафедри цивільно-правових дисциплін Навчально-наукового інситуту права ім. І. Малиновського Національного університету «Острозька академія» Руслана Лідовеця призначила на посаду судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду.
Про це стало відомо під час зібрання з нагоди призначення на посади суддів Верховного Суду та церемонії складення присяги судді особами, призначеними на цю посаду вперше.

фото з oa.edu.ua.
фото з oa.edu.ua.


“Півтора роки тому лише мріялось, яким має бути Верховний Суд, – незалежним, відповідальним, сучасним, зрозумілим, відкритим, некорумпованим, справедливим. Чи здійснилися ці мрії? Висновки робити поки що зарано. Але, як на мене, і як Президента, і як громадянина важливим і принциповим був той баланс незалежності та відповідальності в найвищій судовій інстанції. Сьогодні Верховний Суд є взірцем для інших судів – і щодо відкритості, і щодо комунікацій із журналістами, суспільством, і щодо мови судових рішень. Так, судові рішення можуть і мають бути зрозумілими людині без юридичної освіти”, – зазначив на церемонії Президент України Петро Порошенко.

фото з oa.edu.ua.
фото з oa.edu.ua.


Лідовець Руслан Анатолійович – кандидат юридичних наук, доцент, освіту здобув у Національному університеті “Острозька академія”. Із 2001 року працював на різних посадах: викладачем, доцентом, завідувачем кафедри цивільно-правових дисциплін Навчально-наукового інситуту права ім. І. Малиновського НаУОА. Також Руслан Лідовець займався адвокатською діяльністю, був старшим науковим співробітником Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г. Бурчака Національної академії правових наук, є депутатом Острозької міської ради.


До речі, 12 квітня, Острозька академія відзначила 25 років відродження - в цей день Президент України підписав відповідний Указ. Тоді Національний університет "Острозька академія" відвідав предстоятель Православної церкви України, Блаженніший Епіфаній, митрополит Київський і всієї України





На правах реклами