Ми у Facebook
13.04.2019, 19:14

Про що говорив митрополит Епіфаній на Рівненщині

фото - facebook.com/epifaniy

Предстоятель ПЦУ відвівдав Національний університет "Острозька академія".
Митрополит Епіфаній, зокрема, під час візиту взяв участь у міжнародному проекті «Острог-FORUM 2019», присвяченому питанням духовно-моральних цінностей в контексті національної безпеки.

На своїй сторінці у мережі Фейсбук очільник Православної церкви України поділився тим, про що йшлося у його виступі.

фото з facebook.com/epifaniy/
фото з facebook.com/epifaniy/


Виступив на «Острог-FORUM 2019» з вітальним словом з нагоди 25-річчя відновлення роботи Острозької академії. У своєму виступі наголосив на таких трьох, на мою думку, основних моментах:

Острозька академія, заснована у XVI ст., стала одним з найперших навчальних закладів на території Східної Європи і зробила вагомий внесок у розвиток української духовної культури. Саме тут у XVI ст. був підготовлений перший повний слов’яномовний текст Священного Писання - Острозька Біблія, тут навчалися архімандрит Києво-Печерської лаври Єлисей Плетенецький та автор найпершої граматики церковнослов’янської мови Мелетієй Смотрицький. Випускниками Академії були провідники українського козацтва, зокрема, гетьман Петро Конашевич-Сагайдачний. Ми радіємо, що 25 років тому віра й наполеглива героїчна праця змогли відродити з руїн Острозьку академію. Видатний навчальний заклад у 1994-му році відновився спочатку як колегіум, набув статусу національного університету і нині входить до числа провідних закладів вищої освіти України.

Секуляризація молоді у нашому суспільстві – наш біль. Перед нами стоїть завдання досягнути того, щоб підростаюче покоління, яке розпочало формуватися в системі нової української школи, виховувалося на засадах християнської моралі.

Впевнений, що в майбутньому співпраця між Національним університетом «Острозька академія» та Православною Церквою України буде продовжуватися. Ми і надалі будемо координувати свої зусилля задля розв’язання актуальних питань і проблем, пошуку відповідей на запити, які перед нами ставить духовно спрагле суспільство в Україні та за її межами.


Митрополит Епіфаній також отримав звання Почесного доктора (Doctor Honoris causa) Острозької академії.

До речі, саме 12 квітня Острозька академія відзначала 25 років відродження - в цей день Президент України підписав відповідний Указ.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ