Ми у Facebook
22.06.2019, 11:26

Рівнянин знайшов "борщівник заввишки з людину" (+ФОТО)

Небезпечний будяк продовжую буяти на вулицях міста.
Схоже, що борщівник Сосновського доволі комфортно почувається у Рівному. Нещодавно рівнянин Павло Алексєвич опублікував на своїй сторінці у мережі Фейсбук фото своєї "ботанічної знахідки" - рослину борщівника, яка за словами Павла, рослина була доволі рослою:



"В центрі міста (хоча і на загороженій території) борщовик вимахав зростом з людину. І шо ж воно далі буде...Знайте як ця зараза виглядає та обходьте стороною", - написав чоловік на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

фото зі сторінки Павла Алексєвича у мережі Фейсбук
фото зі сторінки Павла Алексєвича у мережі Фейсбук


Як повідомили кореспонденту ОГО з міського управління житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому, комунальні підприємства постійно викошують борщівник, якщо є звернення громадян або якщо його виявляють самі. Борщівник не входить до переліку карантинних бур’янів, який затвердило своїм наказом Мінагрополітики, тож органи місцевого самоврядування не мають правових підстав для здійснення дієвого контролю щодо поширення борщівника Сосновського, а також зобов’язання землевласників та землекористувачів до проведення належних заходів щодо боротьби з борщівником.

Борщівник Сосновського - небезпечний представник флори. Це шкідлива для здоров’я рослина, яка викликає глибокі опіки та алергію на шкірі.





На правах реклами