Ми у Facebook
05.11.2019, 15:20

Ректорат відомого університету на Рівненщині зробив важливу заяву

В якій закликав до конструктивного діалогу та відновлення дружніх стосунків.
На сайті Національного університету "Острозька академія" з’явився текст від ректорату Університету:

"У зв’язку з подіями, що склалися навколо інформаційного буму в соцмережах, регіональних та всеукраїнських медіа, заявляємо наступне:

фото oa.edu.ua
фото oa.edu.ua


1) В Острозькій академії ключовими засадами функціонування є повага до людської гідності, прав людини, прозорість та некорумпованість.

2) Ми пишаємося острозькою академічною школою журналістики та поважаємо право кожного учасника та учасниці освітнього процесу на доступ до інформації відповідно до законодавства.

3) Ректор Острозької академії визнає, що в процесі спілкування з групою студентів-журналістів висловився емоційно та метафорично, не маючи жодних намірів будь-кого образити. Однак, якщо його висловлювання були сприйняті як образа, ректор публічно приносить свої вибачення.

4) Враховуючи те, що ця ситуація викликала непорозуміння, закликаємо усі сторони до конструктивного діалогу та відновлення дружніх стосунків.

5) Зважаючи на неабиякий резонанс, пропонуємо провести на базі Острозької академії диспут на тему «Баланс доступу до інформації, корпоративної та журналістської етики в освітньому середовищі».

6) Ректорат висловлює щиру вдячність усім учасникам полеміки," - йдеться у повідомленні на сайті oa.edu.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ректор відомого університету на Рівненщині закликав до порозуміння


Фото зі сторінки Ігоря Пасічника у мережі Фейсбук
Фото зі сторінки Ігоря Пасічника у мережі Фейсбук


Нагадаємо, у засобах масової інформації розгорілася дискусія щодо емоційного висловлення ректора Національного університету “Острозька академія” в присутності студентів.

Це викликало дискусію в стінах Університету. І не тільки. Аби зупинити колізію, ректор Національного університету “Острозька академія” опублікував свій публічний лист. В тексті листа ректор Академії не лише детальніше пояснив свою позицію, вибачився, але й закликав до конструктивного діалогу.





На правах реклами