«Корисна програма»: секрети авокадо
Авокадо варто постійно включати в свій раціон. Цей фрукт цілком може замінити м'ясо, адже в ньому багато легкозасвоюваного рослинного білка, вітамінів і мінералів! Він є відмінним джерелом вітамінів С, Е, К і В6, а також рибофлавіну, ніацину, пантотенової кислоти, магнію і калію. Ці зелені плоди також містять лютеїн, бета-каротин і жирні кислоти омега-3, омега-6, а також омега-9. Регулярне вживання авокадо сприяє поліпшенню травлення і роботи серцево-судинної системи.
«Плоди авокадо по праву називають «Суперфуд» і зараховують до одних з найкорисніших для здоров'я продуктів, - каже експерт зі здорового харчування Алексія Май. - Їх вживання корисно для серця, судин і зору. Ці зелені фрукти - ефективний антиоксидант, який захищає наші клітини від старіння. Плоди також містять корисні жири, які прискорюють обмін речовин і дають тривале почуття ситості. Крім того, фітостероли підвищують сексуальну активність, а вітаміни Е і фолієва кислота добре впливають на репродуктивну систему. Але не слід забувати, що побічні дії можуть виникати при вживанні кісточок або шкірки авокадо, так як в них міститься токсин персен. Він може спровокувати нудоту і харчове отруєння».

Також у «Корисній програмі» розповіли, як вибрати стиглі авокадо. За словами експерта з якості екзотичних фруктів Максима Діденка, слід звертати увагу на колір шкірки, твердість плоду і його запах.
1. Смачне, зріле авокадо має рівномірний колір і середню м'якість. Плід повинен бути приємно пружним, але не твердим, без темних плям і білого нальоту. Ямка після натискання повинна відновлюватися протягом декількох секунд.
2. М'якоть стиглого авокадо всередині повинна бути світлою, маслянистою, з легким горіховим ароматом. У недозрілого плоду м'якоть світло-зелена, тверда і гірка.
3. Ознаками переспілого авокадо можуть служити його надмірна м'якість, темні точки, цвіль і плями на шкірці.
Якщо ви купили недозрілі плоди, то цілком можете довести їх до кондиції самостійно.

«Помістіть авокадо в паперовий пакет і покладіть в сухе темне місце. При кімнатній температурі через 1-2 дні плоди будуть готові до вживання», - радить експерт з якості екзотичних фруктів Максим Діденко.
Більше корисних порад про авокадо - у випуску ток-шоу про якість життя «Корисна програма»: https://youtu.be/K3YtN6O6cdI
Текст і фото: пресслужба Інтер

Як вивести плями від фруктів з одягу: дієві поради для господинь

Фруктові плями на улюбленому одязі — справжнє випробування для кожної господині. Вишня, чорниця, полуниця, виноград чи гранат залишають яскраві сліди, які глибоко вбираються у тканину.
переглядів: 136
Як приготувати літній десерт: швидкий рецепт, що освіжає

У літню спеку хочеться чогось легкого, прохолодного та смачного. Ідеальним варіантом для такого випадку є освіжаючий десерт, який не потребує багато часу на приготування і не перевантажує організм.
переглядів: 218
Як з рівненського автвокзалу їдуть маршрутки і автобуси (початок доби)

Літо - час мандрівок, найкращий період, аби вибратися у дорогу за різними напрямками. Та для успішної мандрівки треба усе ретельно спланувати. І головно - спланувати час виїзду. Пропонуємо вашій увазі довідковий час відправлення рейсів за різними напрямками.
переглядів: 674
У МОЗ попереджають про небезпеку лептоспірозу: як захистити себе влітку

Медики попереджають українців про загрозу лептоспірозу — гострого інфекційного захворювання, яке особливо активізується у літній період. Інфекція передається людині через контакт із водою, ґрунтом або їжею, зараженими бактеріями лептоспір. Найчастіше джерелом зараження стають гризуни.
переглядів: 302
На території Рівненського зоопарку встановили підйомник

Рівненський зоопарк зробив ще один крок до безбар’єрності. Вхід до Екзотаріуму тепер облаштований сучасним підйомником для людей на кріслах колісних, а також для батьків із дитячими візками.
переглядів: 978