«Корисна програма»: секрети авокадо
Авокадо варто постійно включати в свій раціон. Цей фрукт цілком може замінити м'ясо, адже в ньому багато легкозасвоюваного рослинного білка, вітамінів і мінералів! Він є відмінним джерелом вітамінів С, Е, К і В6, а також рибофлавіну, ніацину, пантотенової кислоти, магнію і калію. Ці зелені плоди також містять лютеїн, бета-каротин і жирні кислоти омега-3, омега-6, а також омега-9. Регулярне вживання авокадо сприяє поліпшенню травлення і роботи серцево-судинної системи.
«Плоди авокадо по праву називають «Суперфуд» і зараховують до одних з найкорисніших для здоров'я продуктів, - каже експерт зі здорового харчування Алексія Май. - Їх вживання корисно для серця, судин і зору. Ці зелені фрукти - ефективний антиоксидант, який захищає наші клітини від старіння. Плоди також містять корисні жири, які прискорюють обмін речовин і дають тривале почуття ситості. Крім того, фітостероли підвищують сексуальну активність, а вітаміни Е і фолієва кислота добре впливають на репродуктивну систему. Але не слід забувати, що побічні дії можуть виникати при вживанні кісточок або шкірки авокадо, так як в них міститься токсин персен. Він може спровокувати нудоту і харчове отруєння».
Також у «Корисній програмі» розповіли, як вибрати стиглі авокадо. За словами експерта з якості екзотичних фруктів Максима Діденка, слід звертати увагу на колір шкірки, твердість плоду і його запах.
1. Смачне, зріле авокадо має рівномірний колір і середню м'якість. Плід повинен бути приємно пружним, але не твердим, без темних плям і білого нальоту. Ямка після натискання повинна відновлюватися протягом декількох секунд.
2. М'якоть стиглого авокадо всередині повинна бути світлою, маслянистою, з легким горіховим ароматом. У недозрілого плоду м'якоть світло-зелена, тверда і гірка.
3. Ознаками переспілого авокадо можуть служити його надмірна м'якість, темні точки, цвіль і плями на шкірці.
Якщо ви купили недозрілі плоди, то цілком можете довести їх до кондиції самостійно.
«Помістіть авокадо в паперовий пакет і покладіть в сухе темне місце. При кімнатній температурі через 1-2 дні плоди будуть готові до вживання», - радить експерт з якості екзотичних фруктів Максим Діденко.
Більше корисних порад про авокадо - у випуску ток-шоу про якість життя «Корисна програма»: https://youtu.be/K3YtN6O6cdI
Текст і фото: пресслужба Інтер
На одній із вулиць Рівного не буде газу
26 квітня фахівці Рівненської філії «Газмережі» проводитимуть технічне обслуговування багатоповерхових будинків у обласному центрі.
переглядів: 153
26 квітня: День інтелектуальної власності та Пам`яті Чорнобиля
Цього дня у 1986 році стався вибух на Чорнобильській АЕС.
переглядів: 145
Прогноз погоди на Рівненщині на 26 квітня
Синоптики на 26 квітня для Рівненщини прогнозують мінливуу хмарність з короткочасним дощем.
переглядів: 166
Як приготувати глазур для паски, яка не буде кришитися: перевірений рецепт
Цей перевірений рецепт глазурі для паски гарантує, що ваша великодня випічка буде не лише смачною, але й привабливою. За допомогою цього простого рецепту ви зможете з легкістю створити гладку, не крихку глазур, яка додасть вашій пасці особливий шарм.
переглядів: 294
Як помити дзеркало без розводів: кілька простих способів
Завдяки цим простим способам ви зможете легко забезпечити своєму дзеркалу бездоганний вигляд без розводів. Пам'ятайте, що регулярне прибирання допомагає триваліше зберігати дзеркало у чистоті та зберігати його привабливий вигляд.
переглядів: 316