Ми у Facebook
19.03.2020, 12:00

Українці за кордоном: як Відень переживає карантин

Про карантин в Австрійській столиці розповіла для "ОГО" рівнянка Оксана Федас.
- Тут теж живі люди, тому продукти і туалетний папір змели ще до офіційного оголошення. Уявляю, який розпач був у тих, хто минулого тижня купував повні візки "про запас", а з понеділка магазини знову переповнені продуктами (окрім туалетного паперу звісно ж). Масок і антисептиків теж не знайти.

- Вулиці пусті, як і пусті всі визначні та туристичні місця. Таку пустоту тут, мабуть, можна тільки побачити вранці 1-го січня. Найперше позакривали місця масового скупчення людей, в тому числі навчальні заклади та церкви. Наразі навіть парки закрити, принаймні ті, які можна закрити. Відкриті супермаркети, аптеки, деякі заклади громадського харчування. Просять лише дотримуватися дистанції, якщо приміщення маленьке, черга чекає на вулиці.



- Без нагальної потреби не можна виходити на вулицю, гуляти та спілкуватися з людьми, з якими ви не живете - штраф більше 2 тис євро. Збиратися компаніями, відвідувати спортивні та дитячі майданчики - більше 3 тис. Хоча люди продовжують ходити, більше поодинці, вдихають весну). Поліцейські поки за руки не хапають і не штрафують всіх підряд, лише можуть попередити.

- Транспорт. Чесно кажуси, я була в шоці, коли в Києві закрили метро. А як же людям, які не в карантині добиратися на роботу? Особливо медпрацівникам, на яких тепер найбільше надії та відповідальності. Віденське керівництво такої розкоші не може собі дозволити, тому лише на кілька хвилин збільшили інтервал і байдуже, що у цілому трамваї тепер їздить максимум по 10 людей, вони ж теж кудись поспішають.

- А ще мені подобаються люди, які навіть на карантині не вішають носа: виходять на балкони, або просто відкривають вікна і співають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
В Мюнхені спустошили один із супермаркетів [+ЕКСКЛЮЗИВНЕ ФОТО]
Доступний вікенд: Як відвідати Відень за 120 євро





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ