Ми у Facebook
25.03.2020, 10:43

Сьогодні загинув Олександр Музичко (Сашко Білий)

Відомого рівнянина-патріота не стало 25 березня 2014 року. Проте, його ім'я досі не забувають. При чому усі: як побратими, так і вороги.
Олександр Музичко (відомий також як Сашко Білий) - патріот, Український націоналіст, військовик, учасник організацій СНУМ, УНА, УНСО. Координатор Правого сектору у Західній Україні.

Кавалер чеченського ордену «Герой нації» (чеч. Орден «Къоман Турпал», Orden «Qoman Turpal»; 22 жовтня 1996).

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: Олександр Музичко (Сашко Білий): історія загибелі незламного рівнянина (+ФОТО, ВІДЕО)

Близько 1 години 25 березня 2014 року Олесь Доній на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив про смерть Сашка Білого.

Згодом, повідомлялося про те, що тіло Сашка Білого знайдено поблизу кафе «Три карасі», а сам Музичко загинув внаслідок стрілянини, влаштованої невідомими у цьому кафе. На тілі Музичка виявлено вогнепальні поранення у ногу і серце.

На брифінгу МВС повідомили, що Олександр Музичко був смертельно поранений під час затримання, оскільки відкрив вогонь у бік правоохоронців. У ніч з 24 на 25 березня співробітники ГУБОЗ, зокрема спецпідрозділи «Сокіл», спецоперацію з затримання членів ОЗУ поблизу Рівного. За даними МВС України Олександр Музичко був членом організованої злочинної групи. Перший заступник міністра ВС України Володимир Євдокимов наголосив, що Музичко під час затримання відкрив вогонь, і співробітники міліції у відповідь почали стріляти по ногах, а потім, під час самого затримання, лунали постріли.

Прощання з Олександром Музичком відбулося 26 березня 2014. Почесті були організовані на рівні загиблих героїв «Небесної сотні». На похороні був присутній лідер партії «Правий сектор» Дмитро Ярош.

Похований Олександр на кладовищі «Молодіжне».

27 березня 2014 Рівненська міська рада оголосила загибель Олександра Музичка політичним вбивством і закликала міністра внутрішніх справ Арсена Авакова подати у відставку. 31 березня таку ж заяву зробила Луцька міська рада.

26 березня 2014 року наказом генерала Ісою Мунаєвим першу роту міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва було вирішено назвати іменем Сашка Білого.





На правах реклами