Ми у Facebook
20.09.2020, 10:24

Карантин з 21 вересня: транспорт, концерти та інші зміни

Кабінет міністрів України послабив деякі карантинні обмеження в епідемічних зонах.
Згідно з постановою КМУ № 641 від 16 вересня 2020, встановлені нові вимоги для введення "червоної" зони.

Відтепер "червоний" рівень епідемічної небезпеки встановлюватиметься за спільним рішенням Державної та регіональної комісій ТЕБ та НС у разі:

- завантаженості більше 75% ліжок у закладах охорони здоров'я регіону протягом 5 днів поспіль;

- перевищення середнього по країні рівня захворюваності на COVID-19 на 100 тис. населення за 14 днів більше, ніж у 5 разів.



"Це може бути як одномоментне закриття всіх сфер, так і поступове обмеження певних сфер, які в даному конкретному регіоні призводять до спалаху хвороби", - пояснив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.



Також уряд дозволив перевезення в громадському транспорті більше, ніж 50% посадкових місць і роботу закладів культури для "помаранчевої" зони.

"На території регіонів із "помаранчевим" рівнем епіднебепеки на місці входу до закладу обов’язково вивішують інформацію про загальну площу закладу й можливу максимальну кількість відвідувачів. У таких регіонах виключається обмеження щодо перевезення громадським транспортом не вище ніж 50% посадкових місць". Також виключається норма щодо обмеження роботи закладів культури, щоб вони були заповнені на 50%: це кінотеатри, театри тощо", – повідомив Степанов.



Нагадаємо, із понеділка, 21 вересня, єдине на Рівненщині місто Дубно вийшло з "червоної" зони.

До "помаранчевої" зони будуть віднесені: міста Дубно, Вараш та Острог, Демидівський, Здолбунівський, Костопільський, Млинівський та Рівненський райони; до "жовтої" зони - місто Рівне, Березнівський, Володимирецький, Гощанський, Дубенський, Зарічненський, Корецький, Острозький, Радивилівський, Рокитнівський та Сарненський райони. Дубровицький район залишається у зеленій зоні, повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.



ДО ТЕМИ:
Через Covid-19 Україну поділять на 4 кольорові зони





На правах реклами