Ми у Facebook
19.07.2020, 12:15

Через Covid-19 Україну поділять на 4 кольорові зони

Адаптивний карантин, який діє до 31 липня, продовжать ще на кілька тижнів, але за новими критеріями. Вже відомі перші подробиці нових умов карантину з 1 серпня 2020.
Через пандемію Covid-19 карантин в Україні буде продовжений, однак його запроваджуватимуть за новими критеріями і не більше ніж на місяць. Про це йшлося в ході селекторної наради за участі Президента України, повідомив сайт Глави держави.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов проінформував Володимира Зеленського, що МОЗ вже розробила нові критерії. За ними Україну буде поділено на 4 зони залежно від рівня захворюваності на коронавірус – “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” та “червону”. У цих чотирьох зонах будуть запроваджені різні ступені карантинних обмежень. Обмежувальні заходи запроваджуватимуть залежно від ситуації, що виникає в тому чи іншому населеному пункті конкретної області.

Такі нові умови карантину в Україні будуть запроваджені постановою Кабміну, що вже готується, повідомив Максим Степанов.

Натомість президент України зазначив, що продовжувати коронавірусний карантин в Україні більше, як на 30 днів, вважає недоцільним. “Не треба поспішати з продовженням карантину надовго, треба діяти за розвитком ситуації. Всі вже втомилися від цього карантину. Потрібні чіткі рамки, як ми його продовжимо, щоб у людей були можливості для життя в безпеці, щоб міг функціонувати бізнес, щоб економіка не стояла на паузі. Тому спочатку продовжуємо на місяць, але не довше”, – сказав Володимир Зеленський на селекторній нараді.

Нагадаємо, постановою Кабінету України адаптивний карантин в Україні було продовжено до 31 липня цього року. За умовами адаптивного карантину, посилювати чи послаблювати карантинні обмеження через збільшення/зменшення рівня захворюваності на Covid-19 мають право обласні, районні та міські комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.






На правах реклами