Ми у Facebook
19.11.2020, 09:30

Один голос вирішує все, або Як рівнянам обрати європейське місто

Досить часто можна почути те, що не варто йти на вибори, адже мій голос точно нічого не вирішить. Воно то можливо й було так колись, а зараз же під час підрахунку голосів всього один голос може вирішити долю міста Рівне на майбутні 5 років. Чому? Давайте розбиратися!
Теза про те, що один у полі - не воїн, вкрай хибна, якщо йдеться про принциповий та важливий вибір. А доля міста з тисячами людей, де живете ви і ростимуть ваші діти – це взагалі подвійна відповідальність. Переконання, що один голос нічого не вирішує, часто стає визначальним у підсумках вибору. А подекуди навіть фатальним. І насправді це не просто слова, адже цьому є історичні підтвердження і подібне стається і нині.

Свого часу перевага в один голос вирішувала долю важливих рішень та подальший вектор розвитку країн. У 1949 році лідер Християнсько-демократичного союзу Конрад Аденауер з перевагою в один голос став федеральним канцлером Федеральної Республіки Німеччина, кардинально змінивши політику та позицію Німеччини у Європі. Саме перевага в один голос у 1989-му привела до владного керма останнього комуністичного лідера Польщі Войцеха Ярузельського.

Рівне на політичному роздоріжжі

Це досвід Європи, але і в українських реаліях сьогодення один голос стає визначальним. Саме так сталося на місцевих виборах в жовтні цього року. Коли голос, точніше, його відсутність, став вирішальним для ОПЗЖ на виборах до Рівненської обласної ради: ця проросійська сила на Рівненщині набрала 4,9997% та «пролетіла» повз депутатство. Не допомогли «віднайти» втрачений голос навіть три суди різних інстанцій, адже людина, яка в душі, можливо, й підтримує цю політичну силу просто не дійшла до виборчої дільниці.



Три голоси не вистачило партії «Сила і Честь», аби подолати прохідний бар’єр до Рівнеради. Здавалося б, якби знання того, що треба просто ще краще проагітувати один приватний будинок, де живуть троє виборців – невже цього не було б зроблено?! Ці випадки стають переконливою аргументацією того, що голос однієї людини вирішує все. А її похід на дільницю чи навпаки «прогул» місцевих виборів можуть стати вирішальним у процесі розвитку міста та його стратегії розвитку на прийдешні роки.

А коли ж другий тур виборів мера Рівного?

Один голос щось вирішує? Звісно, що вирішує. Тим паче у нинішній ситуації, коли кожен день, що відділяє рівнян від другого туру виборів міського голови, «підносить» все нові і нові фейки та бруд від кандидата, команда якого не гребує жодними методами, аби зайняти омріяні владні крісла у Рівнераді. Коли йде боротьба одних з іншими, чорного та білого, особливо важлива консолідація зусиль та вибір європейського майбутнього для рідного міста. А в період пандемії, коли сотні людей на самоізоляції кожен виборець, який може прийти і проголосувати має відчувати на собі подвійну відповідальність, яку несе своїм рішенням.

Зараз кожен, кого обурює шалений пресинг «чорнухи» та турбує подальша доля міста, 22 листопада має виконати свою важливу місію – віддати голос за справедливість. За те, щоб розвиток Рівного визначали ті, хто має чітке його бачення, а не охочі якнайшвидше «відбити» витрачені на надкоштовний виборчий процес гроші. За європейський комфорт, а не популізм та маніпуляції. За відповідальність і усвідомлене бажання змінювати місто, а не за підкилимні домовленості.

Третяк чи Шакирзян: чому все залежить виключно від рівненських націонал-демократів?

У день першого туру місцевих виборів, 25 жовтня, у Рівному явка виборців становила 34,41%. У другому турі прогнозуються ще нижчі показники. Небажання громадян брати участь у волевиявленні наводить на роздуми і про тотальне розчарування, і про низьку громадянську відповідальність. Та, як би не було, але маємо чітку закономірність: що нижча явка виборців, то вищою є цінність кожного голосу.

Саме тому варто відкинути всі вагання та сумніви і в день другого туру виборів міського голови Рівного разом з рідними та близькими прийти на дільниці та підтримати європейський вибір нашого міста – Олександра Третяка.
Адже вибори – це таки шанс на зміни. А усвідомлений вибір на користь того, хто має мету і намір рухатися до неї чесно, відкрито та впевнено, є гарантією втілення цих змін.

У неділю, 22 листопада, наші дії повинні бути чіткими та цілеспрямованими:
• Усвідомите, що навіть один голос – це вкрай важливо.
• Переконайте у цьому однодумців – рідних та близьких.
• Закликайте друзів через соціальні мережі теж піти на вибори та проголосувати.
• Прийдіть на дільницю з дотриманням карантинних норм та проголосуйте за Олександра Третяка - тобто за комфортне, європейське Рівне.
Бо від кожного з нас залежить не лише результат виборів. Від кожного з нас залежить, чи стане Рівне тим містом, про яке ми мріємо і яким по-справжньому пишатимемося!






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ