10 секретів ідеального варення!
Обов'язково перебираємо ягоди та очищаємо від листочків та гілочок, потім акуратно перекладаємо в друшляк та промиваємо під душем 3-4 хвилини. Потім даємо воді стекти.
Плоди з міцною шкіркою миємо просто під проточною холодною водою. Вибираємо правильний емальований посуд посуд та ємності з нержавіючої сталі - найкращий посуд для варіння варення. Ідеально, якщо це таз.
Дотримуємося загальних правил варіння:
- дотримуємося пропорцій (1:1); варимо у кілька етапів;
- накриваємо ягоди пергаментом, щоб вони не обвітріли;
- Варимо тільки на слабкому та середньому вогні;
- Враховуємо особливості деяких ягід:
- Яблука, айву, груші перед варінням потрібно ошпарити або трохи приварити в окропі. Це допоможе плодам краще насититися цукровим сиропом і зберегти початкову форму.
- Чорну смородину та чорноплідну горобину перед варінням потрібно бланшувати в окропі 1-2 хвилини, щоб вони були соковитими.
- Вибираємо один спосіб варіння: або перевірений класичний, чи швидкий.
- Не переварюємо! Переварене варення втратить свій унікальний аромат, колір та смак.
- Варення буде готове, коли стане напівпрозорим і пінка почне збиратися центром каструлі.
- Уникаємо зацукровування. Для цього: за 5-10 хвилин до закінчення варіння додаємо лимонну кислоту.
- Стерилізуємо банки будь- яким зручним способом.
- Готове варення наливаємо в чисті, простерилізовані та сухі банки, щоб воно не забродило та не з'явилася пліснява.
- Правильно розливаємо варення Щоб варення в банці було однорідним, довго зберігалося і не псувалося, після варіння обов'язково охолодіть його.
- Укладайте на зберігання тільки тоді, коли воно повністю охолоне.
- Дотримуємося правильних умов зберігання. Зберігаємо варення у темному сухому місці з температурою не більше +15°С. Не більше 3- х років.
варення, груші, яблука, варенняч корисні поради господиням, варто знати
Спортсмен з Рівненщини виборов дві нагороди
Спортсмен з рівненського «Інваспорту» Дмитро Савчук виборов золоту та срібну медалі на чемпіонаті з параармрестлінгу, що завершився у Словаччині
переглядів: 272
Усе про сьогоднішній день: прикмети та заборони
Сьогодні, 10 травня, світ святкує Всесвітній день господарювання та вшановує пам'ять апостола Симона, одного з дванадцяти апостолів Ісуса Христа. До Нового року залишилося 235 днів.807-й день війни в Україні.
переглядів: 200
Сьогодні у Рівному відкриють меморіальну дошку в пам'ять про Захисника України
Cьогодні, 10 травня, на фасаді ліцею №25 о 08:50 відкриють дошку пам'яті загиблого Героя Романа Кужеля.
переглядів: 228
Рівнянин виборов золото у змаганнях із параармреслінгу
З 8 по 9 травня 2024 року у місті Братислава, Словаччина, проходить чемпіонат Європи з пара-армрестлінгу. У складі збірної команди України участь у змаганнях бере спортсмен РРЦ "Інваспорт", майстер спорту України Дмитро Савчук (тренують спортсмена Михайло Новак та Вадим Полюхович).
переглядів: 641
Найкращі вітання для Миколи 2024
Завтра, 9 травня, православні вшановують перенесення мощів Миколи Чудотворця, цей день також у народі називають Миколаєм Літнім. Також того дня з іменинами вітають чоловіків із іменем Миколай.
переглядів: 1278