Ми у Facebook
05.11.2002, 18:25

Кому печінку, легені, обрізь?..

Проблема нелегального продажу свіжого м’яса та сала на Центральному продовольчому ринку Рівного залишається невирішеною. За десять місяців цього року працівники міліції вилучили понад 350 кілограмів продуктів харчування тваринного походження.
За його словами, вони щоразу попереджають таких продавців, але ті знову і знову намагаються збути свій товар.
— Звісно, м’ясо в таких продавців дешевше, однак якість його може бути сумнівною, — говорить завідуюча ветеринарно-санітарною лабораторією Центрального продовольчого ринку Вікторія Троцько. — Адже воно не проходить ветеринарної експертизи. І передбачити, що куплене там м’ясо не містить гельмінтів або хвороботворних інфекцій, ми не можемо.
Люди часто звертаються до нас, щоб ми перевірили потрухи, придбані під стінами павільйону. Постає питання, для чого ж тоді їх там купувати?
Що ж спонукає продавців займатися підприємницькою діяльність не на торгових місцях? Звісно, гроші. Адже їх вони повинні платити і за довідку з лабораторії (5-15 грн.), і за експертизу (3-5 грн.), і за торгове місце (касовий збір). Таким чином виходить кругленька сума. Віддавати її не кожен поспішає.
— Повернути вкладені гроші іноді не вдається навіть за цілий день торгівлі. Уже не кажучи про те, щоб мати з цього виручку, — бідкається одна з таких продавців пані К. — Тому мусимо працювати “під порогом”.
На питання щодо якості товару вона відповіді не дала. Лише її сусідка, прислухавшись до розмови, не стрималась:
— Ми його купуємо там, де й інші...
Зовсім іншої думки дотримується Вікторія Троцько. Вона вважає, що нутрощі “дістають” у забійних цехах, м’ясокомбінатах. Цей товар ніколи продавці біля себе не тримають. Вони лише вигукують: “Печінка, легені, серце, вим?я, обрізь...”. Людину, яка зацікавилась товаром, ведуть у будинки неподалік, де все це знаходиться. Там відбувається купівля-продаж. Яка іноді може коштувати людині здоров’я...





На правах реклами