Ми у Facebook
23.07.2003, 16:17

“Дайош ліцензію на самогон”?

У кожному населеному пункті є люди, які досить широко відомі у вузьких колах. Не виняток і Кузнецовськ.
Однією з найбільш одіозних фігур є пані Ш., добре знана як реалізатор і виготовлювач оковитої. Більше того, свою роль у нинішньому суспільстві вона порівнює чи не з месіанською. Саме горілка домашнього приготування має, на її погляд, спасти багатьох від усіх проблем сьогодення. Інакше не писала б наша пані листа в Адміністрацію Президента України з проханням... дати їй ліцензію на право виготовлення і збуту самогонки!
Найцікавіше, що у жительки Кузнецовська є певні логічні аргументи. Якщо горілка перестала бути державною монополією, то чому дозвіл на її виробництво мають лише юридичні особи? Вже тут наявний елемент дискримінації. А враховуючи, що половина заводської горілки — це підробка, то навіщо платити більше? Саме таке питання звучить часто у рекламі напрошується при ознайомленні з цифрами реалізованих і конфіскованих сурогатів. І скажіть після цього, що питання, порушені в листі, недостатньо аргументовані самою дійсністю.
Згадується відомий герой серіалу “Менти” Померанцев, який оголосив бій “Паленой водке”. Жителька Кузнецовська пішла далі, вона запропонувала реальний вихід: створити конкуренцію заводам-виробникам і підпільним цехам.
А якщо зробити серйозний висновок з усього цього, то він такий. Держава, віддавши монополію на виробництво горілки, втратила не тільки значну частку доходів бюджету, вона не змогла організувати дієвий контроль за її якістю і реалізацією. Тому і народжуються листи на кшталт: “Дайош ліцензію на самогон”.





На правах реклами