Ми у Facebook
16.12.2003, 19:30

Основні типи запахів

Коли мова заходить про запахи, співрозмовники часто вживають словосполучення “цитрусові аромати“, “квіткові...“, “шипрові...“ тощо. Що вони собою являють і які їхні складові, може визначити навіть непрофесіонал.
Елементи цитрусових ароматів — бергамот, лимонні та апельсинові олії. Квіткові — представлені ароматом однієї квітки або цілого букета. Це, як правило, жасмин, троянда, тубероза, конвалія, цвіт помаранчевого дерева, фіалка, ірис, іланг-іланг та інші. Фруктові — суниця, диня, кавун, персик, гранат. Овочеві “ноти” передають свіжість огірка або томатів, а “зелені“ — пахощі свіжоскошеної трави, ранкової роси, прохолодного літнього лісу. Це — гальбану, капуцин тощо.
“Шкіряні“ запахи нагадують про шкіряні меблі або дорогі чоловічі аксесуари (ароматичний компонент — береза). Шипрові аромати утворюються взаємодією цитрусової верхньої “ноти“ та терпкого теплого фону (дубовий мох, пачулі тощо). Деревинні — основа терпких екзотичних парфумів (сандалове дерево, ветивер, пінія, пачулі).
Основними компонентами пряних “нот“ є гвоздика, кориця, коріандр. Орієнтальні (східні) аромати створюють мускус, ваніль, амбра та інші.





РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини