Ми у Facebook
19.12.2003, 20:56

Смачна втіха для найменших

Яблучна манка (від чотирьох до шести місяців)
Потрібно (на 160 мл): 3 ст. л. манки, 1/3 чашки (80 мл) охолодженої кип’яченої води, 1/3 чашки (80 мл) яблучного соку.
З’єднати всі інгредієнти в маленькій каструльці, варити на маленькому вогні 2 хв, поки не загусне. Зберігати накритим у холодильнику не довше двох днів.
Картопляний суп (від шести до дев’яти місяців)
Потрібно (на 1 л): 3 середні картоплини (порізані), 750 мл (3 чашки) курячого бульйону.
Покласти картоплю в бульйон і довести до кипіння. Варити, накривши кришкою, близько 15 хв., поки картопля не стане м’якою. Перелити у блендер чи міксер і зробити однорідне пюре. Перед тим, як подавати, посипати кубиками підсушеного хліба, за бажанням. Зберігати накритим, у холодильнику, не довше двох днів.

Оладки-мордочки (від одного року)
Потрібно (на 6 шт.): 100 г борошна, 1 ст. л. пекарського порошку, 1 яйце, 200 мл молока, 2 ст. л. какао, трохи олії, порізані полуниці та ківі.
Змішати борошно і пекарський порошок. Додати яйце і поступово, збиваючи, влити молоко. Перекласти 3 ст. л тіста в іншу миску і додати какао. Змазати сковороду олією і нагріти. Викласти 2 ст. л. тіста на сковорідку, потім швидко ложкою зачерпнути тіста з какао і намалювати очі і рот на оладках (можна скористатися кулінарним шприцом), і далі обсмажити з двох сторін, як звичайно. Подавати з кленовим сиропом і порізаними фруктами.

Сирно-морквяна запіканка (від двох років)
80 г моркви відварити і натерти на дрібній тертці, додати 20 г розмоченої булки, 1/2 яйця, 50 г сиру, по 1 ч. л. сметани і цукру, трішки солі. Усе перемішати, перекласти в змазану олією формочку, збризнути олією зверху і запекти 25-30 хвилин у духовці. Полити сметаною.

Мюслі дитячі (від трьох років)
Пачку геркулесу (500 г) висипати на сухе деко. Збризнути будь-якою олією (2-3 ст. ложки), полити медом до смаку і поставити в несильно нагріту духовку. Через кожні 5-7 хвилин діставати деко, перемішувати його вміст і додавати в такому порядку: вимиті і дрібно порізані курагу, фініки, сушені яблука, чорнослив, інші сухофрукти; подрібнені горіхи, очищене насіння соняшника, кунжут. Останнім (хвилини за 3 до кінця) додати ізюм — інакше він може підгоріти. Мюслі готові, як тільки геркулес набув золотавого кольору

Тости від Телепузиків
На одну порцію: два шматочки білого хліба, 1 яйце, трохи молока, олія, сіль.
Збити яйця у великій мисці. Діти можуть взяти участь у цьому процесі. Додати молоко, але небагато, щоб суміш не вийшла занадто рідкою, посолити. Помазати шматочки хліба олією і вмочити їх у яєчну суміш. Дати стекти і покласти їх на деко. Запікати в духовці до золотавого кольору. Подавати гарячим з порізаними фруктами, йогуртом і варенням.





На правах реклами