Ми у Facebook
10.01.2008, 00:00

Почула по радіо – скуштувала в “Фараоні”

У різдвяний час місто починає сяяти святковою ілюмінацією вже з пер. Прогулююсь по Набережній, далі — проспектом Миру. Ресторан “Фараон” світиться золотими вогнями. Статуї давньоєгипетських богів, що на вході, так і манять своїм блиском. А що, як зайти сюди повечеряти? До того ж багато чула про вишуканість приготування та обслуговування у цьому ресторані. Захотілося порівняти — що краще: приміські ресторани чи в самому обласному центрі. Одразу ж згадала поїздку до “Скольмо”.

Офіціанти не підганяють з вибором
На вході зустрічає чорнявий молодий чоловік, мило посміхається і запрошує до гардеробу роздягнутися. Із залу линуть ніжні мелодії.
Хлопець, який виконує функції і охоронця, і гардеробника, допомагає зняти верхній одяг. Далі проводить у зал, показуючи рукою на вільні столики. Атмосфера дійсно приємна. Відчуваю себе бажаною гостею, а це завжди приємно.
Одразу підходить молода дівчина й розкладає переді мною меню. У залі, окрім мене та трьох жінок за сусіднім столиком, — нікого немає. Офіціантка зауважує, що я рано прийшла, мовляв, відвідувачі заходять після шостої.
Дістаю книгу Альбера Камю. Робити замовлення не поспішаю. Цікаво, яка буде реакція персоналу? Дівчина-офіціантка, здається, навіть і не дивиться у мою сторону.
Роздивляюсь. У залі просторо, коло бару — ялинка, до стелі прикріплені іграшки різних форм. Стиль оформлення та інтер’єр справляють враження довершеності, комфорту, затишку.
До речі, щоб забронювати столик у “Фараоні”, потрібно зробити замовлення на 150 гривень.

А на десерт – “Банановий спліт”
Через півгодини поглядом кличу дівчину-офіціантку. На перше замовляю новинку сезону — кукурудзяний суп-пюре по-арабськи. Ще прошу принести два салати “Рів’єра” та “Мексиканський”. Коли замовила ще й закуску “Ісіда”, дівчина трохи дивно на мене поглянула.
— А на десерт щось будете замовляти? — запитала.
— Звісно! — посміхнулась у відповідь.
Прошу принести “Банановий спліт”. Згадала, що про нього чула у радіопрограмі “Любов і голод”, яку веде директор цього закладу Володимир Шишкін.
— Ви зробили гарний вибір, — похвалила офіціантка. — Вам салати приносити одразу із супом, чи пізніше? — перепитала люб’язно.
Салати попросила принести після того, як з’їм суп.
Кукурудзяний суп-пюре дуже смачний, зі шматочками курячого м’яса. Добавлено також часник, цибулю, моркву, селеру. Не вдаватимусь у рецептуру — при нагоді спробуйте.
Ось і салати на столі. “Рів’єра” — на великій білій тарілці, прикрашена петрушкою, кропом, лимоном, креветками. Тут є шматки курки з помідорами, ананасом, лимоном уперемішку. “Мексиканський” — більш овочевий: капуста, помідори, огірок, перець з додаванням шматочків філе курки. Усе це залите соусом з кедровими горішками.
...Пора й за десерт братись. Брудні тарілки із рештками їжі офіціантка швидко прибрала. Десерт принесла на видовженій тарілочці, схожій на маленький човник. По обидва боки лежить половинкою розрізаний банан. Посередині — морозиво, залите вишневим сиропом, а зверху — шоколад. Усе це солодке диво запиваю соком. Мені принесли банан із вишнею. У склянці він жовтими і червоними смугами, що почергово дарують насолоду смаку.
Здивувала і карта напоїв
Вибір страв у “Фараоні” дуже широкий. Великий вибір алкогольних напоїв. Сама алкоголю не вживаю, але із картою напоїв ознайомилась.
Тут є вісім видів пива, з них лише три українських. Решта — Чехія та Голландія. Лікери ж виробництва Ірландії, Італії, Великої Британії, Франції. Вина — Молдова, Франція, Грузія, Крим.
Не відстає “Фараон” і в нових технологіях. Зацікавлюють клієнтів ресторану і підключенням до “Вай-Фай” (безпровідний інтернет). Тут він, на відміну від деяких не менш масштабних ресторанів, “тягне” чудово та безперебійно.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини