Ми у Facebook
18.03.2008, 00:00

Прогулятися парком і повечеряти у “Ліоні”

Хоч у “Ліоні” ми вже були рік тому, але з 14 січня ресторан змінив адресу. Тепер він знаходиться не біля центрального продовольчого ринку, а в міському парку культури та відпочинку імені Шевченка на вулиці Соборній, 11Б. Що ж, повечеряємо у ресторані з новою пропискою.

Наче палац посеред парку

Потрапити на вечерю у “Ліон” виявилося справою непростою. Два дні підряд підходили до дверей ресторану і чули:

— Вибачте. У нас немає вільних столиків. Приходьте завтра!

І от “завтра” нарешті настало — на третій день, у неділю, ми потрапили до закладу. При вході адміністратор запитав, чи надовго завітали. Якщо ні — то зручніше займати місця на першому поверсі. Так і зробили — присіли за центральним столиком: й інтер’єр добре видно, і відвідувачів усіх бачимо. Цікаво, хто ж тут два дні поспіль так гостював, що жодного стола не лишалося вільного?

Обидва зали — вишневого кольору у поєднанні із золотим та зеленим — гарно гармоніюють і створюють багатий стиль. Відчуваєш себе спокійно і затишно, сидячи на широких диванах, що стоять півколом біля столів.

Ось прийшов час і вибрати страви. Адміністратор швидко приніс меню. Щоправда, одразу сказав:

— Перепрошуємо за незручності. Меню трохи порване. Ми зараз перероблюємо меню, нові книги будуть за кілька днів. Вибачайте, — топтався на місці хлопець-адміністратор. Проте з нашої посмішки зрозумів, що нічого страшного немає. Тому попрямував до входу зустрічати нових клієнтів.

Кількість страв не змінилася з часу, коли ресторан знаходився навпроти пам’ятника Марії Рівненській, але ціни підскочили удвічі. Щоправда, цим нас не вразиш, усе-таки центр міста, з вікна — парк, зелень. Краса — що ж тут ще скажеш!



А на вечерю – “Бомбу вітамінів”

Страви тут, як з рогу достатку — будь-які на ваш смак. Хочете рибу — замовляйте, хочете м’ясо — просимо, на мангалі засмажити — не проблема! Спочатку хотіли спробувати “Дофінуа” — це запечена під сиром картопля. Але коли почули, що це забере дві години, зробили простіший вибір.

Розпочали із салатів. Якщо вже вітаміни, то найкраще — просимо “Бомбу вітамінів”. Це салат, до складу якого входять пекінська капуста, ананаси консервовані, балик м’ясний, апельсин, маслини, оливки та сир твердий. Останній інгредієнт надає салату екзотичного смаку. Хоч це швидше овочевий салат, аніж сирно-м’ясний. А ще радимо спробувати “Кораловий риф”, де поєднані свіжі овочі із червоною смаженою рибою та печерицями. Вся ця екзотика заправлена оливковою олією. Такий салатик коштує 30 гривень.

Якщо полюбляєте м’ясні страви, то замовте “Асорті м’ясне від шефа”. Це печінковий паштет разом із ковбасою по-домашньому, бужениною, листям салату, маслинами та оливками. На гаряче кращої страви як млинці з ікрою, і не придумати. За таку насолоду треба заплатити 36 гривень.

Якщо ж ви прийшли на обід, то замовте овочевий суп “Марокко”, або грибний суп “По-сомерсетськи” — саме те, що треба. Гарячі страви коштують 15 гривень.

Що ж стосується десерту, то ціни тут помірні. Печені яблука з сиром та родзинками коштують 16 гривень, а фруктовий салат — 11 гривень. Є різні види морозива – з сиропом або з добавками фруктів, шоколаду.

Усі страви подають на квадратних білих тарілках, які чудово виглядають на жовто-білій скатертині. Словом, стиль чітко витриманий у всьому.



А для апетиту – склянку “Хванчкари”



Карта напоїв тут хороша, щоправда, подана хаотично. Проте зважаємо на те, що меню застаріле. А загалом представлено сім країн: Чилі, Франція, Грузія, Молдова, Іспанія, Італія та Україна — Крим.

За 100 грамів вина “Хванчкара” або “Кіндзмараулі” треба заплатити 20 гривень. За вітчизняні вина — 10 гривень. Хочете “Глінтвейн”? І такий коктейль приготують за 27 гривень. “Грог” трішки дешевший — 25 гривень. Алкогольних коктейлів тут багатий вибір.

Окрім перелічених плюсів, які має новий ресторанний заклад, є й недолік. Якщо ви переберете зі спиртним, на таксі до дверей “Ліону” не розраховуйте: паркова зона — заборонено. Тому будьте обережні з алкоголем, хоч прекрасно розуміємо: гарна музика, весела компанія, смачна кухня і червоне вино!..

Щоб забронювати столик до святкування, слід зробити замовлення на 180 гривень. Обидва зали розраховані на 150 осіб. Якщо ж ваше товариство більше півсотні осіб — ресторан працюватиме лише для вас.






Оцінки

Інтер'єр та атмосфера *****

Обслуговування ****

Меню та якість приготування страв ****

Карта напоїв *****

Парковки немає

Кредитні картки не приймають



Меню:

Рибне асорті — 38 грн

Сьомга з грибами — 43 грн

Фуа-гра з малиновим соусом — 55 грн

Салат “Бомба вітамінів” — 20,50 грн

М’ясо “Ліон” — 28,50 грн

Млинці з ікрою — 36 грн

Суп грибний по-сомерсетськи — 15 грн








На правах реклами