Антимонопольний розслідує ціни на м’ясо
У сільській місцевості середня ціна за кілограм живої ваги становить 12 гривень. Натомість уже на ринку його вартість зростає до 40-50 гривень.
— В окремих районах області працюють два-три підприємці, які заготовляють м’ясо, — зазначив на брифінгу голова Рівненського територіального відділення Антимонопольного комітету В’ячеслав Біліба. — За деякими даними, в окремих селах сільські голови змушують людей здавати м’ясо тільки цим підприємцям. Наразі триває розслідування.
Підприємці, які займаються реалізацією м’яса, стверджують, що на зростання цін вплинуло чимало факторів. Підприємець Петро Кухарчук наголосив, що нині люди вирощують худоби набагато менше, ніж потребує споживач і ринок. Водночас підприємці скаржаться на суттєве подорожчання вартості лабораторних досліджень, які проводить ветеринарно-санітарна служба.
Володимир МИКОЛАЙЧУК, Наталя НИРКОВА.
Гороскоп на 15 грудня: використовуйте час для роздумів
Неділя – ідеальний час, щоб сповільнитися, зазирнути всередину себе та забезпечити гармонію у своєму житті. У цей день зірки спрямовують свою енергію на баланс – як у стосунках, так і в повсякденній діяльності. Для багатьох із нас це буде час для роздумів і планування, а також момент, щоб дозволити собі відпочити та насолодитися.
переглядів: 289
Ароматний різдвяний штолен: секрети ідеальної випічки від відомого кулінара
Штолен – це традиційний німецький різдвяний хліб, який став популярним у багатьох країнах світу, в тому числі й в Україні. Він відомий своїм багатим, насиченим смаком та ароматом.
переглядів: 590
Для чого собаки штовхаються носом
Експерти стверджують, що підштовхування носом є одним зі способів, яким собаки намагаються передати свої потреби чи емоції людині. Оскільки чотирилапі не можуть спілкуватися з нами так, як між собою, вони використовують цей жест для привернення уваги.
переглядів: 412
Українські культурні цінності на Рівненщині берегтиме ЮНЕСКО
Україна продовжує захищати не лише власну державність, але й власну культуру.
переглядів: 480