19.06.2008, 07:33
Пива варитимуть більше
Гуртом легше не лише батька бити, а й проблеми вирішувати. Принаймні у цьому переконані українські пивовари. Тому й зібрались у Рівному, щоб обговорити перспективи розвитку виробництва хмільного напою.
Подорожчання сировини, енергоресурсів, обладнання та монополія великих пивних підприємств — головні проблеми малих виробників пива, які заважають варити їм цей напій. Щоб вирішити ці та інші проблеми, до Рівного з’їхалися пивовари з усієї України. Директор ВАТ “Рівень” Мар’ян ГОДА розповів, що саме на подібних зустрічах можна обговорити не лише проблеми чи перспективи галузі, а й обмінятися досвідом виробництва.
— До нас у гості приїхало понад сорок пивоварів зі всієї України. І в простому спілкуванні та дискусіях можуть народитися свіжі ідеї, як саме вижити на пивному ринку малим підприємствам, — коментує він.
Чи не головним завданням місцевих пивоварів нині є вихід на загальнодержавний та, при можливості, і на міжнародний рівень. Адже сьогодні ж левову частку на ринку пива захопили великі підприємства. Проте пивовари з оптимізмом дивляться в майбутнє і запевняють, що пива варитимуть більше.
— Нині ми плануємо збільшити обсяги пивоваріння в Україні до 90 літрів на одну людину в рік, — розповідає генеральний директор компанії “Укрпиво” Микола СИЧЕВСЬКИЙ. — Лише тоді малі та середні пивоварні підприємства, які знаходяться в прикордонних областях, зможуть стабільно працювати.
Не полишають підприємці сподівань, що і після вступу України в СОТ правила гри для виробників пива суттєво не зміняться. Проте поки щороку в країні на кілька малих пивоварень стає менше.
— До нас у гості приїхало понад сорок пивоварів зі всієї України. І в простому спілкуванні та дискусіях можуть народитися свіжі ідеї, як саме вижити на пивному ринку малим підприємствам, — коментує він.
Чи не головним завданням місцевих пивоварів нині є вихід на загальнодержавний та, при можливості, і на міжнародний рівень. Адже сьогодні ж левову частку на ринку пива захопили великі підприємства. Проте пивовари з оптимізмом дивляться в майбутнє і запевняють, що пива варитимуть більше.
— Нині ми плануємо збільшити обсяги пивоваріння в Україні до 90 літрів на одну людину в рік, — розповідає генеральний директор компанії “Укрпиво” Микола СИЧЕВСЬКИЙ. — Лише тоді малі та середні пивоварні підприємства, які знаходяться в прикордонних областях, зможуть стабільно працювати.
Не полишають підприємці сподівань, що і після вступу України в СОТ правила гри для виробників пива суттєво не зміняться. Проте поки щороку в країні на кілька малих пивоварень стає менше.
Категорія: Новини > Життя
Автор: Андрій ЛОБЧУК, ТРК “Рівне 1”.Переглядів: 671Інші статті рубрики:
Автоматичний облік 17-річних юнаків через «Резерв+»: що потрібно знати?
Верховна Рада України в першому читанні проголосувала за законопроєкт № 12076. У ньому пропонується автоматично ставити на військовий облік громадян при досягненні 17-річного віку.
переглядів: 96
Аварія у Дніпрі: подробиці ДТП, яка забрала життя 10-річної дівчинки
Поліція затримала водія, який вчинив смертельне ДТП у Дніпрі.
переглядів: 394
Церковний календар на грудень 2024: що святкуватимуть українці
Останній місяць року багатий на святаи та важливі дати. У церковному календарі на грудень іц Різдво, і Миколи, і річниця проведення Об’єднавчого Собору.
переглядів: 367
Що треба знати про реформу МСЕК
Статус інвалідності до дати наступного оцінювання є чинним.
переглядів: 558
У Рівному відбудеться фестиваль "ВареничОК"
Сьогодні, 30 листопада, у Парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка з 12:00 до 19:00 пройде фестиваль "ВареничОК".
переглядів: 506