07.08.2008, 12:18
А ви пробували “Секс за шторами
Побувавши уже по кілька разів у багатьох ресторанах Рівного, хочеться відвідати нове місце. І не обов’язково у самому обласному центрі чи його передмісті, можна й десь далі. Наприклад, у Костополі. Кажуть, там теж є непоганий паб-ресторан. От ми з подругою після роботи й вирішили перевірити це і поїхали повечеряти до Костополя.
Два в одному
Доїхати до Костополя на авто займе 20 хвилин. У подруги склалося враження про літній Костопіль, що це наче невеличке курортне містечко, з відчуттям того, що за кілька метрів — море. Якоюсь мірою це й справді так, адже неподалік протікає річка. Так і хочеться повністю розслабитися і смачно повечеряти у ресторані. Що ми й зробили, відвідавши славнозвісний паб-ресторан “ДБК”.
Паб у класичному стилі переносить у часи старого англійського містечка. Дерев’яні меблі, люстри на ланцюгах, фото старого міста, свічки на столах та факели при вході до залу — приблизно серед такого інтер’єру за кухлем пива колись збиралося населення англійського містечка. Але цей сучасний “український” паб уже втратив своє першопочаткове призначення, і значно розширив “меню” послуг. Тепер тут не тільки можна дивитися спортивні ігри та матчі в компанії друзів-вболівальників, а й відпочити у романтичній обстановці у банкетній залі, куштуючи страви європейської кухні.
Відвідувачів у пабі було небагато. Нам розповіли, що зазвичай клієнти починають сходитися близько шостої години вечора й до закриття тут збирається досить гамірлива компанія. Особливо гаряче буває в період трансляції спортивних подій: футбольних матчів, турнірів з більярду, боксерських поєдинків, спідвею, Формули. Тут висять й оголошення з анонсами дати та часу їх трансляції.
Перед меню розгубилися
Не будучи надто палкими шанувальниками спорту, повечеряти ми вирішили у банкетній залі. Її відділяють від самого пабу скляні двері-купе. Напівтемна зала, оформлена у червоно-коричневих тонах, налаштовувала на спокій та рівновагу. Нам розповіли, що меню закладу поєднує європейську кухню з національною. Недарма одразу кидаються в очі мелодійні назви деяких страв (звучать як пісня), наприклад, бекон “аля Брют”, жюльєн з морепродуктів, теляча печінка у жировій сітці, телячий стейк “Матадор” фломбірований джином. Чесно кажучи, великий вибір страв із смачними назвами змусив нас розгубитися. Довелося звертатися за допомогою до офіціанта. Саме за її порадою ми й замовили салати “Жіноча спокуса” та фірмовий “Клуб ДБК”, фірмову юшку по-костопільськи, “Філе міньйон” та морозиво “Фломбе” на десерт.
“Жіноча спокуса” полонила
Перед початком трапези скуштували білого напівсолодкого молдовського вина Шато де Монталь. Чекати на перші страви довго не довелося. Особливим оформленням одразу привернув увагу фірмовий салат “Клуб ДБК” (29 грн). Картина була приблизно такою. На круглій тарілці лежав шматочок ананаса із вирізаною серцевиною. Натомість вона була наповнена тим же ананасом, твердим сиром, грушею під коньячним соусом, все порізане великими шматочками і прикрашене листям салату, тонко нарізаними кільцями лимону та маслинами. Хоча моя колега оцінила його як солодкуватий, загалом страва нам сподобалася. Поєднання таких інгредієнтів надавало салату екзотичного присмаку. У захваті ми були від салату “Жіноча спокуса” (11 грн). Порізане шматочками куряче філе з червоним виноградом та волоськими горіхами, прикрашене свіжою зеленню, мало надзвичайно ніжний смак і просто тануло в роті.
Наступну страву ми вже чекали з цікавістю. Чим ще могли здивувати нас у паб-ресторані? Юшка по-костопільськи (15 грн) хоч і звучала уже не так екстравагантно, але вона була не менш смачною. У глибокій білій тарілці плавали шматочки свинини, нарізана паличками картопля, білі гриби, квасоля та зелень. Ось вам і страва національної кухні. А смак у юшки і справді був домашній.
Після цієї порції, відверто кажучи, ми вже почали відчувати ситість. Можна було б навіть зробити перерву і піти зіграти партію у більярд. Адже зала для гри знаходилися по сусідству. Але у зв’язку з тим, що ніхто з нас не вмів грати у цю гру (тут я вперше зрозуміла, що на превеликий жаль і дарма), ми налаштувалися на продовження трапези. Тим більше, що загадкове “Філе міньйон” надто вабило його спробувати.
Під цією назвою виявилася смажена теляча вирізка з грибами та вершковим соусом. З ніжним смаком, яка легко різалася на тарілці.
Палаюче морозиво
Зрештою настала черга десерту. Зазначу, що поласувати смачненьким тут можна сповна. Десерти “Тропіканка”, “Чорна троянда”, млинці з медом, яблуками, полуницею, морозиво та інше. Але у морозиві “Фломбе” нас зацікавили дві речі. Перша, що саме морозиво було у гарячій хрусткій паніровці, друге, що воно подавалося з вогнем. Усе виявилося правдою. Ми стали свідками того, що і морозиво швидко може палати.
Якщо пробігтися по меню, окрім класичних, безалкогольних коктейлів, можна замовити й екзотичні, десертні, і навіть екстремальні. До речі, крім славнозвісного “Секс на пляжі”, тут є ще й “Секс за шторами”. А в переліку екстремальних коктейлів є такий собі “Прощавай, розум”. Думаю, любителькам цих напоїв у пабі сподобається. Карта вин пропонує вина України, Грузії, Франції, Молдови, Італії.
Прихильники м’ясних закусок можуть спробувати, наприклад, свинину по-баварськи або по-віденськи, телячий стейк “Матадор” або страви з птиці. Рибне меню пропонує філе судака, стейк сома, запечену форель.
До речі, працює у пабі і літній майданчик, де на відкритому повітрі приготують шашлик із свинини, телятини чи курки — на ваш вибір.
Ми не пошкодували, що приїхали сюди, адже ситі і задоволені відправилися додому.
Доїхати до Костополя на авто займе 20 хвилин. У подруги склалося враження про літній Костопіль, що це наче невеличке курортне містечко, з відчуттям того, що за кілька метрів — море. Якоюсь мірою це й справді так, адже неподалік протікає річка. Так і хочеться повністю розслабитися і смачно повечеряти у ресторані. Що ми й зробили, відвідавши славнозвісний паб-ресторан “ДБК”.
Паб у класичному стилі переносить у часи старого англійського містечка. Дерев’яні меблі, люстри на ланцюгах, фото старого міста, свічки на столах та факели при вході до залу — приблизно серед такого інтер’єру за кухлем пива колись збиралося населення англійського містечка. Але цей сучасний “український” паб уже втратив своє першопочаткове призначення, і значно розширив “меню” послуг. Тепер тут не тільки можна дивитися спортивні ігри та матчі в компанії друзів-вболівальників, а й відпочити у романтичній обстановці у банкетній залі, куштуючи страви європейської кухні.
Відвідувачів у пабі було небагато. Нам розповіли, що зазвичай клієнти починають сходитися близько шостої години вечора й до закриття тут збирається досить гамірлива компанія. Особливо гаряче буває в період трансляції спортивних подій: футбольних матчів, турнірів з більярду, боксерських поєдинків, спідвею, Формули. Тут висять й оголошення з анонсами дати та часу їх трансляції.
Перед меню розгубилися
Не будучи надто палкими шанувальниками спорту, повечеряти ми вирішили у банкетній залі. Її відділяють від самого пабу скляні двері-купе. Напівтемна зала, оформлена у червоно-коричневих тонах, налаштовувала на спокій та рівновагу. Нам розповіли, що меню закладу поєднує європейську кухню з національною. Недарма одразу кидаються в очі мелодійні назви деяких страв (звучать як пісня), наприклад, бекон “аля Брют”, жюльєн з морепродуктів, теляча печінка у жировій сітці, телячий стейк “Матадор” фломбірований джином. Чесно кажучи, великий вибір страв із смачними назвами змусив нас розгубитися. Довелося звертатися за допомогою до офіціанта. Саме за її порадою ми й замовили салати “Жіноча спокуса” та фірмовий “Клуб ДБК”, фірмову юшку по-костопільськи, “Філе міньйон” та морозиво “Фломбе” на десерт.
“Жіноча спокуса” полонила
Перед початком трапези скуштували білого напівсолодкого молдовського вина Шато де Монталь. Чекати на перші страви довго не довелося. Особливим оформленням одразу привернув увагу фірмовий салат “Клуб ДБК” (29 грн). Картина була приблизно такою. На круглій тарілці лежав шматочок ананаса із вирізаною серцевиною. Натомість вона була наповнена тим же ананасом, твердим сиром, грушею під коньячним соусом, все порізане великими шматочками і прикрашене листям салату, тонко нарізаними кільцями лимону та маслинами. Хоча моя колега оцінила його як солодкуватий, загалом страва нам сподобалася. Поєднання таких інгредієнтів надавало салату екзотичного присмаку. У захваті ми були від салату “Жіноча спокуса” (11 грн). Порізане шматочками куряче філе з червоним виноградом та волоськими горіхами, прикрашене свіжою зеленню, мало надзвичайно ніжний смак і просто тануло в роті.
Наступну страву ми вже чекали з цікавістю. Чим ще могли здивувати нас у паб-ресторані? Юшка по-костопільськи (15 грн) хоч і звучала уже не так екстравагантно, але вона була не менш смачною. У глибокій білій тарілці плавали шматочки свинини, нарізана паличками картопля, білі гриби, квасоля та зелень. Ось вам і страва національної кухні. А смак у юшки і справді був домашній.
Після цієї порції, відверто кажучи, ми вже почали відчувати ситість. Можна було б навіть зробити перерву і піти зіграти партію у більярд. Адже зала для гри знаходилися по сусідству. Але у зв’язку з тим, що ніхто з нас не вмів грати у цю гру (тут я вперше зрозуміла, що на превеликий жаль і дарма), ми налаштувалися на продовження трапези. Тим більше, що загадкове “Філе міньйон” надто вабило його спробувати.
Під цією назвою виявилася смажена теляча вирізка з грибами та вершковим соусом. З ніжним смаком, яка легко різалася на тарілці.
Палаюче морозиво
Зрештою настала черга десерту. Зазначу, що поласувати смачненьким тут можна сповна. Десерти “Тропіканка”, “Чорна троянда”, млинці з медом, яблуками, полуницею, морозиво та інше. Але у морозиві “Фломбе” нас зацікавили дві речі. Перша, що саме морозиво було у гарячій хрусткій паніровці, друге, що воно подавалося з вогнем. Усе виявилося правдою. Ми стали свідками того, що і морозиво швидко може палати.
Якщо пробігтися по меню, окрім класичних, безалкогольних коктейлів, можна замовити й екзотичні, десертні, і навіть екстремальні. До речі, крім славнозвісного “Секс на пляжі”, тут є ще й “Секс за шторами”. А в переліку екстремальних коктейлів є такий собі “Прощавай, розум”. Думаю, любителькам цих напоїв у пабі сподобається. Карта вин пропонує вина України, Грузії, Франції, Молдови, Італії.
Прихильники м’ясних закусок можуть спробувати, наприклад, свинину по-баварськи або по-віденськи, телячий стейк “Матадор” або страви з птиці. Рибне меню пропонує філе судака, стейк сома, запечену форель.
До речі, працює у пабі і літній майданчик, де на відкритому повітрі приготують шашлик із свинини, телятини чи курки — на ваш вибір.
Ми не пошкодували, що приїхали сюди, адже ситі і задоволені відправилися додому.
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Категорія: Новини > Життя
Автор: Марина ФУРС Переглядів: 1565Інші статті рубрики:
Що робити, щоб квіти у вазі стояли довше: поради флористів
![](/images/articles/2/small/1739612451.jpg)
Отримавши букет квітів, кожен хоче, щоб він залишався свіжим та красивим якомога довше. Проте не всі знають, як правильно доглядати за рослинами, щоб вони радували око не кілька днів, а тиждень чи навіть більше.
переглядів: 146
Сирники в духовці за 30 хвилин: рецепт сніданку від Клопотенка
![](/images/articles/1/small/1473709204.jpg)
Смачний сніданок для всієї сім'ї.
переглядів: 180
Персональне передбачення на суботу для всіх знаків
![](/images/articles/2/small/1653585654.jpg)
Дізнайтеся пораду для себе на 15 лютого.
переглядів: 167
Яке сьогодні свято та хто відзначає день ангела?
![](/images/articles/2/small/1739341175.jpg)
15 лютого ми відзначаємо День кіберспорту в Україні, а віряни - день пам'яті святого Онисима Візантійського.
переглядів: 171
У Рівному відбулося незвичне весілля пораненого військового та його коханої
![](/images/articles/2/small/1739557626.jpg)
Дивовижну історію, яка спонукає вірити в дива та справжню любов, котра перемагає все, розповіла очільниця КЗ "Будинок ветеранів" Рівного Вікторія Шинкаренко:
переглядів: 497