Ми у Facebook
22.01.2009, 12:17

Естетика смаку та кулінарії

Обладнання нового покоління — параконвектомат — використовують для приготування страв у ресторані “Марлен”

Якщо ви належите до естетів ресторанної культури, вмієте цінувати затишок, приємну атмосферу, а також високопрофесійне обслуговування та смачну кухню, тоді неодмінно оціните ресторан “Марлен” як заклад вищого класу.
Основна філософія цього ресторану полягає в тому, що страви мають бути не тільки естетичними, а й смачними та корисними. А відвідувачі закладу — задоволені своїм відпочинком, чи то вечірка, банкет, бізнес-ланч чи ділова зустріч. Звісно ж, величезну увагу в закладі приділяють кухні, адже кухня — це ціла культура, яка допомагає зрозуміти людей та атмосферу, в якій опиняєшся. У “Марлені” відвідувачів чекає кухня напрямку ф’южен, що дає змогу постійно експериментувати з меню, враховуючи побажання клієнтів.
— Образно кажучи, це страви різних країн світу, “змішані” в одній тарілці. До нашого ресторану часто приїжджають туристи з різних куточків планети, тому кухня ф’южен — оптимальний варіант для усіх відвідувачів. Безумовно, не забуваємо ми і про українські страви. Враховуючи те, що час не стоїть на місці, та й смаки людей змінюються, традиційні українські страви ми подаємо в сучасній інтерпретації, наприклад, додаючи азіатські спеції, — розповів шеф-кухар ресторану “Марлен” Ігор ЖОВНАЧ.
Кулінарна
філософія ф’южен
Єдиної думки щодо того, де і як виник такий напрямок ресторанної культури та кулінарного мистецтва, ще й досі немає. За однією з легенд, це сталося на Гавайських островах, де несподівано стикнулися дві різні культури — американська та японська. Інші знавці стверджують, що кухня ф’южен зародилася у великому мегаполісі — Нью-Йорку, де співіснують десятки різних культур і стилів.
Якщо звернутися за допомогою до словника, то кухню ф’южен (fusion cuisine) можна трактувати як “авторський напрямок, що увібрав у себе все найкраще із кулінарних традицій Сходу та Заходу” або “несподіване, але гармонійне змішування смаків, стилів, інгредієнтів і кулінарних традицій” таких популярних кухонь світу, як французька, італійська, китайська, японська, мексиканська та інші. Простіше кажучи, кухня ф’южен може означати добавку в традиційну страву незвичного інгредієнта з іншої культурної традиції. Наприклад, додавши до салату “Олів’є” приправу карі, ви вже будете на шляху до кухні ф’южен у домашніх умовах.
— Щоб приготувати ф’южен-страви, кухар неодмінно має розумітися на всіх напрямках кулінарного мистецтва. Важливо на інтуїтивному рівні відчувати смакову сумісність продуктів. Правду кажуть ті, хто стверджує, що ф’южен — це окремий напрямок “кулінарної філософії”, бо лише ретельно підбираючи продукти для приготування ф’южен-страви, можна створити справжній кулінарний шедевр, — продовжує розповідати Ігор Жовнач.

Смачне мистецтво
без меж
Проте головна “родзинка” ресторану “Марлен” — це здорове харчування. “Вулкан почуттів”, “Фуа-гра в яблуці”, “Шашлик із тигрових креветок та морського гребінця”, “Свинина по-царськи”, “Дорадо з овочами”, “Сирне суфле” — це лише частина смачних витворів мистецтва, які тут готують залюбки. Полегшує роботу кухарів обладнання нового покоління — параконвектомат. Цей диво-апарат ззовні нагадує величезну, але компактну шафу, а за своєю функціональністю замінює майже все теплове обладнання на кухні.
— Готуючи їжу в параконвектоматі, ми зберігаємо у стравах усі поживні речовини, адже приготування відбувається без взаємодії олії чи інших жирів. Пекти, смажити, запікати — все це під силу диво-апарату. У ньому легко та приємно готувати м’ясні, рибні страви, рулети, овочі на парі, різноманітні запіканки і навіть солодке суфле! — зазначив шеф-кухар ресторану “Марлен” Ігор Жовнач.
Параконвектомат дуже допомагає кухарям, а також сприяє іміджу ресторану, адже всі страви від кухаря одразу потрапляють до столу клієнтів. Французька, італійська, середземноморська кухні тепер стали ближчі всім рівнянам, які не бояться кулінарних експериментів та цінують здорове харчування. Елегантні, витончені страви та атмосфера затишку й спокою чекають вас у ресторані “Марлен”.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ