М’ясо по-кардинальськи — “фішка”, якою можна здивувати
— Готую його мінімум тричі на тиждень, і це не враховуючи зйомки. Виїзд на природу може бути з друзями чи виконую замовлення на дні народження, зустрічі, професійні свята. Тим більше зараз такий сезон, що багато людей виїжджають на природу, до лісу, — ділиться шеф-кухар ресторану просто неба.
У нього на озброєнні близько 30 способів приготування цієї страви і кожен кращий за інший. Але улюблений і надійний рецепт — шашлик з гранатовим соком.
— Шашлик маринується у спеціях дві години, добре настоюється, а тоді заливається гранатовим соком. Бажано це робити з вечора, щоб він ніч постояв. М’ясо насичується ним, стає соковитим, і пересушити його потім неможливо, — ділиться рецептом Ігор Соколенко.
Головне, за словами шеф-кухаря, у приготуванні шашлику — правильно вибрати м’ясо. Воно має бути свіжим. Бажано, щоб це була молода телятина або свинина.
— Я в основному використовую свиняче філе або стегно. Карковиною не користуюся, бо вона жирна. Люблю готувати шашлики з баранини, телятини або дичини. Непогано виходить ця страва з дорогих порід білої риби: товстолобик, осетрина, сом, судак. Риб’яче м’ясо на смак нагадує свинину, — зауважує шеф-кухар.
Другий, теж дуже важливий пункт приготування цієї страви, — правильна підготовка м’яса. За порадою пана Ігоря, якщо трапляються жорсткі шматочки, їх слід відбити молоточком.
Ще один із багатьох рецептів приготування шашлику, відомих Ігорю Соколенку, — шашлик по-кардинальськи:
— Це “фішка”, яку можна використати, коли приїжджають високоповажні гості. Ним можна здивувати людей, які все мають і практично все спробували в житті. М’ясо готується зі спеціями, спеціально маринується, обжарюється. А тоді почергово насаджується шматочок м’яса і полуниця.
Проте весь рецепт Ігор Соколенко не видає, адже, за його словами, у кухаря повинні бути свої кулінарні таємниці.
"Верес" оприлюднив календар матчів на найближчий час
Футбольний клуб "Верес" розпочинає новий етап у сезоні Української Прем'єр-ліги.
переглядів: 96
Смачні сирні пончики: готуємо сніданок з п'яти простих інгредієнтів
Пісочне тісто в основному готується з трьох інгредієнтів: борошна, масла і цукру. Але якщо в нього додати сир - результат вас приємно здивує.
переглядів: 94
Гороскоп на четвер. Слова матимуть велику силу
6 лютого 2025 року - день, коли енергія Місяця в Близнюках пробуджує в нас цікавість, легкість і бажання поговорити. Вранці, коли Місяць гармонійно з'єднується з Нептуном, інтуїція стає надзвичайно гострою, і сни можуть принести дивовижні підказки.
переглядів: 344
28-річний поліцейський повернувся із полону
28-річний поліцейський Олександр Осипов після практично трьох років полону, нарешті вдома.
переглядів: 264
У Рівному відкриється фотовиставка «Світло і тінь: фокус на людині»
Уже за кілька днів рівняни зможуть відвідати особливу фотовиставку, яка порушує глибокі питання людської природи. Відома рівненська мисткиня Дежа Брют представить свою нову експозицію «Світло і тінь: фокус на людині».
переглядів: 225