Ми у Facebook
29.04.2009, 15:26

М’ясо по-кардинальськи — “фішка”, якою можна здивувати

У Ігоря Соколенка на озброєнні близько 30 способів приготування шашлика

Учасник програми “Чоловічі розваги” на телеканалі “Рівне 1” Ігор СОКОЛЕНКО знає приблизно 30 рецептів приготування шашлику. З-поміж усього різноманіття він має свій улюблений та такий, яким можна здивувати тих, кого практично нічим не здивуєш.
Коли журналіст зателефонувала до учасника програми “Чоловічі розваги” на “Рівне 1” Ігоря Соколенка, він саме готував шашлик у мисливсько-спортивному клубі “Сокіл”, що у Суську.
— Готую його мінімум тричі на тиждень, і це не враховуючи зйомки. Виїзд на природу може бути з друзями чи виконую замовлення на дні народження, зустрічі, професійні свята. Тим більше зараз такий сезон, що багато людей виїжджають на природу, до лісу, — ділиться шеф-кухар ресторану просто неба.
У нього на озброєнні близько 30 способів приготування цієї страви і кожен кращий за інший. Але улюблений і надійний рецепт — шашлик з гранатовим соком.
— Шашлик маринується у спеціях дві години, добре настоюється, а тоді заливається гранатовим соком. Бажано це робити з вечора, щоб він ніч постояв. М’ясо насичується ним, стає соковитим, і пересушити його потім неможливо, — ділиться рецептом Ігор Соколенко.
Головне, за словами шеф-кухаря, у приготуванні шашлику — правильно вибрати м’ясо. Воно має бути свіжим. Бажано, щоб це була молода телятина або свинина.
— Я в основному використовую свиняче філе або стегно. Карковиною не користуюся, бо вона жирна. Люблю готувати шашлики з баранини, телятини або дичини. Непогано виходить ця страва з дорогих порід білої риби: товстолобик, осетрина, сом, судак. Риб’яче м’ясо на смак нагадує свинину, — зауважує шеф-кухар.
Другий, теж дуже важливий пункт приготування цієї страви, — правильна підготовка м’яса. За порадою пана Ігоря, якщо трапляються жорсткі шматочки, їх слід відбити молоточком.
Ще один із багатьох рецептів приготування шашлику, відомих Ігорю Соколенку, — шашлик по-кардинальськи:
— Це “фішка”, яку можна використати, коли приїжджають високоповажні гості. Ним можна здивувати людей, які все мають і практично все спробували в житті. М’ясо готується зі спеціями, спеціально маринується, обжарюється. А тоді почергово насаджується шматочок м’яса і полуниця.
Проте весь рецепт Ігор Соколенко не видає, адже, за його словами, у кухаря повинні бути свої кулінарні таємниці.





На правах реклами