Ми у Facebook
12.08.2009, 11:12

На Рівненщину везуть “резервний” цукор

Закупівля “резервного” цукру спричинена його різким здорожчанням

Для того, щоб врегулювати високі ціни на цукровому ринку, Рівненщина отримала 200 тонн цукру з Держрезерву. Про це повідомив “ОГО” начальник головного управління економіки Рівненської облдержадміністрації Ігор ТИМОШЕНКО. Закупівля підприємствами “резервного” цукру спричинена його різким здорожчанням. Адже кількість цукру у місцевих виробників значно скоротилася.
“Резервний” цукор везуть з міста Ходорів Львівської області, розповів пан Тимошенко. Загалом обсяг цукру, який затверджений для отримання з Держрезерву, становить 200 тонн. Але ця заявка не є догмою.
— Ми щосереди подаємо додаткові заявки на цукор. Формуємо заявки ще на сто тонн. Навіть ті підприємства, які отримали перші 20-30 тонн з Держрезерву, ще готові платити за цукор на умовах попередньої оплати, — зауважив він.
Втім, в області могли б і більше реалізовувати резервного цукру. Але існують достатньо жорсткі умови його реалізації.
— Постановою Кабміну визначена чітка умова: підприємство, яке купує резервний цукор, повинно бути юридичною особою та мати роздрібну мережу. Такі підприємства отримують цукор за ціною 3,50 гривні за кілограм та продають його не вище, ніж 4,10-4,15 гривні — виходячи з того, скільки транспортних затрат вони понесуть та з нарахуванням 15-відсоткової торговельної надбавки, — пояснив Ігор Тимошенко.
До слова, крім резервного, ряд мережевих супермаркетів на Рівненщині реалізують цукор з аграрного фонду. Такі, наприклад, як “Еко”, “Край” та “Вопак”.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ