24.02.2010, 00:00
Чому готувати їжу на газових плитах небезпечно
Норвезькі учені стверджують, що приготування м`яса на газових плитах може бути небезпечне для кухаря через підвищене виділення речовин, визнаних канцерогенами.
В ході дослідження учені з Міжнародного агентства по вивченню раку (IARC) виявили, що сполуки, що потрапляють в повітря при смаженні на високих температурах, входять до групи 2А (канцерогенних для людини). Журнал Occupational and Environmental Medicine вже опублікував статтю з результатами дослідження.
Дослідники в ході експерименту смажили 17 стейков, кожен вагою в 400 грамів, протягом 15 хвилин, і вимірювали рівні вмісту поліциклічних ароматичних вуглеводів (ПАВ), таких як нафталін і бензпирен, гетероциклічних амінів і альдегідів.
В результаті вдалося виявити тільки один ПАВ - нафталін, кількість якого коливалася від 0,15 до 0,27 мікрограмів на кубічний метр повітря, причому, найвищі рівні були зареєстровані при смаженні стейка на маргарині на газовій плиті.
podrobnosti.ua

Категорія: Новини > Споживач
Автор: Переглядів: 1117Інші статті рубрики:
Швидкий рецепт сніданку в булочці: ситно і смачно

Швидкий і смачний сніданок: соковиті й ароматні овочі з перепелиними яйцями та моцарелою, запечені в булочці.
переглядів: 480
Синоптики попереджають про погіршення погоди в Рівному

У неділю, 4 травня, жителів Рівненської області очікує справжній весняний контраст — хмарна погода з короткими проясненнями та інтенсивними атмосферними явищами.
переглядів: 268
Яке сьогодні свято та хто відзначає день ангела?

4 травня за новим церковним календарем вшановують пам'ять мучениці Пелагії.
переглядів: 187
Спокуси, гроші та планування: астропрогноз на 4 травня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на сьогодні.
переглядів: 177
Які релігійні свята відзначаємо у травні

У травні багато визначних і пам’ятних дат, пов’язаних зі святими угодниками Божими та нашою церковною історією.
переглядів: 348