Ми у Facebook
02.03.2010, 00:00

У Рівному зросли відсоткові ставки за кредитами на автомобіль

Охочі придбати автомобіль, мають змогу зробити це у кредит, проте докризові відсоткові ставки становили 10-12%, нині відсоткова ставка сягає 26%. Окремі автомобільні салони активно відновлюють кредитування.
За спостереженнями керівника відділу продажів “Вест Моторс” Володимира ОСМАНОВА, у попередні роки біля 50-60% автомобілів продавалися в кредит. 

– Через зупинку банківського кредитування продажі впали значно, – зауважує він, – і немає натяків на ринку, що ситуація зміниться. Упродовж 2010 року інтерес рівнян до купівлі автомобілів у Рівному ще зменшився. Якби клієнти у нашому салоні могли взяти кредит на частину суми вартості автомобіля під незначні відсотки – продажі піднялися б удвічі.

Керівник відділу продажів ТОВ “Альтра-Авто” Сергій ІВАНЮК зауважує, що хоч у Рівному активно почало відновлюватись кредитування автомобілів, проте високі відсотки не дають придбати автомобіль всім бажаючим.

– Ми співпрацюємо одразу з кількома банками. Ця співпраця дозволила запропонувати споживачам одні з найкращих умов купівлі автомобілів у кредит у Рівному. Але докризові відсоткові ставки та нинішні суттєво відрізняються. Адже якщо раніше громадяни мали можливість придбати авто під 10-12%, то нині відсоткова ставка сягає до 20%. 

За словами Сергія Іванюка, зараз у Рівному створилась така ситуація, що салони вимушені боротись за клієнта, поліпшуючи обслуговування, пропонуючи різноманітні акції.
 





На правах реклами