Ми у Facebook
07.04.2010, 18:13

На рівненському ринку з'являться напої у роздільному пакуванні

На базі ДП "Рівнестандартметрологія" відбулося чергове 25 засідання обласної дегустаційної комісії. ОДК дала добро на виготовлення рівненськими підприємствами сиру, ковбаси, хліба, але особливо вразили комісію напої у роздільному пакуванні.
На розгляд обласної дегустаційної комісії були представлені зразки нових видів харчової продукції. Від ВАТ "Дубномолоко" сир твердий "Російський класичний з волоським горіхом" 50 % жиру та сир твердий "Голландія" 45 % жиру. Приватний підприємець Сидорчук В.І представивив 4 види хліба та 3 види булочних здобних виробів. ТОВ "ГРІН ОУЛ" запропонували 2 види безалкогольних сокових негазованих напоїв у роздільному пакуванні. ТОВ "Ідна" представив 9 видів ковбас варених другого сорту із м'яса курей та один вид сардельок "Оригінальні курячі" першого сорту.

Високі оцінки обласної дегустаційної комісії отримали здобні булочні вироби та напої безалкогольні сокові у роздільному пакуванні. Про це повідомила прес-служба ДП "Рівнестандартметрологія". Роздільне пакування напоїв безалкогольних сокових запатентовано генеральним директором ТОВ "ГРІН ОУЛ", кандидатом біологічних наук, заслуженим працівником промисловості України Станіславом Савінським. Оригінальна технологія роздільного пакування безалкогольних напоїв грунтується на протимікробній стійкості згущених натуральних продуктів. Роздільне пакування підготовленої води та концентрованого соку - це збереження природної якості продукту без консервантів та пастеризації. Тому ця продукція одноголосно отримала найвищий бал. А підприємству рекомендовано прийняти участь у конкурсі "100 кращих товарів України".

Цікава розробка рівненських сировиробників - це сир твердий "Російський класичний з волоським горіхом". Цю продукцію також схвально оцінила ОДК, а от сир твердий "Голландія" отримав низькі оцінки та рекомендацію ОДК щодо дороблення та відпрацювання технологічного процесу виготовлення. Причиною цього була невідповідність сиру за показником "рисунок", тобто на розрізі сиру відсутні вічка, передбачені нормативною документацією. Що стосується ковбасних виробів, то за своїми органолептичними показниками вони відповідали 2-му сорту, за виключенням двох видів. ОДК рекомендувала ТОВ "Ідна" доопрацювати технологію виготовлення ковбаси "Мінська куряча" та не набрали прохідного балу сардельки "Оригінальні курячі" першого сорту.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ