Ми у Facebook
14.05.2010, 13:11

Оригінальні страви від чоловіків мистецтва: Олександра Харвата та Андрія Осташа

Кулінарне шоу "СмачнОГО!", яке щоп'ятниці виходить на Першому місцевому, вже стало улюбленим для багатьох глядачів. В останніх двох випусках програми до ведучого шоу, директора ТРК "Рівне 1" Віктора ДАНИЛОВА, завітали двоє творчих чоловіків — відомий рівненський шоумен Андрій ОСТАШ та засновник і керівник фотоклубу-студії “Простір фото”, автор фотопроектів “Обличчя планети Земля”, “Фотовернісаж на Покрову”, талановитий рівненський фотохудожник Олександр ХАРВАТ. Глядачам вони розповіли про свої секрети приготування смачних страв.
Гість кулінарного шоу: Олександр Харват
Вік: 51 рік
Знак Зодіаку: Водолій
Сімейний стан: одружений
Хобі: мистецтво фотографії
Автомобіль: Hyundai
Улюблений вид відпочинку: активний відпочинок на природі
Улюблена страва: вареники, кутя
Улюблений напій: грейпфрутовий сік
Життєве кредо: не стояти на місці
Заповітна мрія: вдосконалитись в акварелі, об'їхати весь світ


Рецепти від Олександра Харвата

“Жульверн” (філе курки, запечене в одній компанії з шампіньйонами)

Інгредієнти:
Куряче філе — 2 шт.
Шампіньйони — 300 г
Морква — 2 шт. невеликих
Цибуля — 2 шт.
Сметана — 30 г
Майонез — 30 г
Яйце — 1 шт.
Сир — 100 г
Олія, сіль, перець, зелень для декору

Як готувати:
Нарізаємо філе курки тонкими пластами, тонше, ніж на відбивну. Шампіньйони чистимо, ріжемо й ошпарюємо на 5 хв. (проціджуємо через друшляк). Натираємо моркву, нарізаємо цибулю — змішуємо, смажимо на пательні з малою кількістю олії до напівготовності. Трохи сметани змішуємо з майонезом та яйцем — це такий собі соус для нашої страви. Натираємо сир.
Викладаємо на пательню з товстим дном (наприклад, Zepter) шарами: пласти філе курки, шампіньйони, обсмажені до півготовності, моркву і цибулю, поливаємо сметанним соусом, притрушуємо зверху сиром.

Салат нашвидкуруч від Прокопа

Інгредієнти:
Червона або біла квашена капуста
Філе червоної риби — 100 г
Апельсини — 0,5 шт.
Редиска — 1 пучок
Квашений огірок — 1 шт.
Цибуля — 0,5 шт.
Оливки без кісточок чорні — 0,5 банки
Соняшникова, трішки оливкової олії (за смаком)
Сіль, перець, зелень для декору

Як готувати:
Усі інгредієнти подрібнюємо, змішуємо, приправляємо олією.


Гість кулінарного шоу: Андрій Осташ
Вік: 34 роки
Знак Зодіаку: Телець
Сімейний стан: вільний
Хобі: відпочинок (різноманітний)
Улюблена страва: все, крім кип’яченого молока
Улюблений напій: джерельна вода
Життєве кредо: ”з шахів”: мат не стоїть — гра не закінчилась


Рецепти від Андрія Осташа

Смажені коропи "Золоті коропи по-соколівськи"

Інгредієнти:
Короп живий — 2 невеличкі коропи по 300-400 г кожен
Борошно, щоб обваляти рибу
Приправа до риби
Олія для смаження
Сіль, перець, зелень для декору
Чорний хліб

Як готувати:
Коропи чистимо, видаляємо зябра і нутрощі. Для того, аби смак був ніжнішим та щоб позбавитися Y-подібних кісток, робимо насічки по філе риби шириною 0,5 см. У велику миску кладемо двох коропів, солимо, перчимо, додаємо весь пакетик приправи, також видушуємо туди 2-3 лимони. Лишаємо на 5-10 хвилин маринуватися.
На пательню наливаємо багато олії, обвалюємо рибу в борошні, кладемо на гарячу пательню. При смаженні гарно прожарюємо рибу, повертаємо її на ребро, заливаємо трохи гарячої олії всередину. Подаємо: на блюдо наливаємо ложку гарячої олії з пательню і вичавлюємо більшу частину лимона, викладаємо рибу, зверху трішки кропимо лимонним соком. Прикрашаємо зеленню. Їсти з чорним хлібом.


Кекс “Мама”

Інгредієнти:
Яйця — 2 шт.
Цукор — 1 склянка
Сметана — 1 склянка
Борошно — 1,5-2 склянки
Вершкове масло (топлене) — 50 г + масло для змазування форми
Родзинки (перебрані й помиті) — 1 склянка
Сода — 1 чайна ложка
Лимонний сік (або оцет) — 1 стол. ложка
Ванілін, цукрова пудра

Як готувати:
У велику миску насипаємо 1 скл. цукру, додаємо 2 яйця, ретельно перемішуємо. В окремій посудині гасимо 1 чайну ложку соди столовою ложкою лимонного соку, додаємо сюди 1 склянку сметани, перемішавши, переливаємо суміш у першу миску. Змішуємо. Додаємо 1,5 склянки борошна, щоб була консистенція дуже густої сметани.
Розтоплюємо на маленькому вогні 50 г масла, виливаємо його у нашу суміш. Додаємо трохи ваніліну і склянку родзинок, які треба попередньо перебрати і помити.
Форму ретельно змащуємо маслом, присипаємо борошном. Виливаємо тісто і ставимо в духовку на 40-50 хв., температура 180-200°С.
Виймаємо з духовки, форму перевертаємо, якщо кекс не відстає, то накриваємо мокрим рушничком.
При подачі кекс присипаємо цукровою пудрою.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

05.02, 08:50 Реєстрація авто у Рівному тимчасово зупинена: що потрібно знати?

05.02, 08:00 На Рівненщині судитимуть голову громади і двох його спільників: посадовців спіймали на хабарі

05.02, 07:30 Рання весна, міцні морози в лютому? Рівненські синоптики роз'яснили погодну ситуацію

05.02, 07:21 Скорботний ранок: сьогодні до Рівного прибуде траурний кортеж

04.02, 20:34 Чи переводимо годинники у 2025 році на літній час?

04.02, 20:10 Волинський Митрополит Михаїл отримав догану від Синоду ПЦУ за фрески з бізнесменами

04.02, 19:33 Масштабна автотроща у Гощі: п’ять авто понівечено, є постраждалі

04.02, 19:22 На Рівненщині виявили нетверезого водія без прав, який знову сідав за кермо

04.02, 18:53 Рівненський перинатальний центр запрошує на «Школу відповідальних батьків» та День відкритих дверей

04.02, 18:29 Ожеледицю та туман прогнозують синоптики 5 лютого на Рівненщині