Оригінальні страви від чоловіків мистецтва: Олександра Харвата та Андрія Осташа
Вік: 51 рік
Знак Зодіаку: Водолій
Сімейний стан: одружений
Хобі: мистецтво фотографії
Автомобіль: Hyundai
Улюблений вид відпочинку: активний відпочинок на природі
Улюблена страва: вареники, кутя
Улюблений напій: грейпфрутовий сік
Життєве кредо: не стояти на місці
Заповітна мрія: вдосконалитись в акварелі, об'їхати весь світ
Рецепти від Олександра Харвата
“Жульверн” (філе курки, запечене в одній компанії з шампіньйонами)
Інгредієнти:
Куряче філе — 2 шт.
Шампіньйони — 300 г
Морква — 2 шт. невеликих
Цибуля — 2 шт.
Сметана — 30 г
Майонез — 30 г
Яйце — 1 шт.
Сир — 100 г
Олія, сіль, перець, зелень для декору
Як готувати:
Нарізаємо філе курки тонкими пластами, тонше, ніж на відбивну. Шампіньйони чистимо, ріжемо й ошпарюємо на 5 хв. (проціджуємо через друшляк). Натираємо моркву, нарізаємо цибулю — змішуємо, смажимо на пательні з малою кількістю олії до напівготовності. Трохи сметани змішуємо з майонезом та яйцем — це такий собі соус для нашої страви. Натираємо сир.
Викладаємо на пательню з товстим дном (наприклад, Zepter) шарами: пласти філе курки, шампіньйони, обсмажені до півготовності, моркву і цибулю, поливаємо сметанним соусом, притрушуємо зверху сиром.
Салат нашвидкуруч від Прокопа
Інгредієнти:
Червона або біла квашена капуста
Філе червоної риби — 100 г
Апельсини — 0,5 шт.
Редиска — 1 пучок
Квашений огірок — 1 шт.
Цибуля — 0,5 шт.
Оливки без кісточок чорні — 0,5 банки
Соняшникова, трішки оливкової олії (за смаком)
Сіль, перець, зелень для декору
Як готувати:
Усі інгредієнти подрібнюємо, змішуємо, приправляємо олією.
Гість кулінарного шоу: Андрій Осташ
Вік: 34 роки
Знак Зодіаку: Телець
Сімейний стан: вільний
Хобі: відпочинок (різноманітний)
Улюблена страва: все, крім кип’яченого молока
Улюблений напій: джерельна вода
Життєве кредо: ”з шахів”: мат не стоїть — гра не закінчилась
Рецепти від Андрія Осташа
Смажені коропи "Золоті коропи по-соколівськи"
Інгредієнти:
Короп живий — 2 невеличкі коропи по 300-400 г кожен
Борошно, щоб обваляти рибу
Приправа до риби
Олія для смаження
Сіль, перець, зелень для декору
Чорний хліб
Як готувати:
Коропи чистимо, видаляємо зябра і нутрощі. Для того, аби смак був ніжнішим та щоб позбавитися Y-подібних кісток, робимо насічки по філе риби шириною 0,5 см. У велику миску кладемо двох коропів, солимо, перчимо, додаємо весь пакетик приправи, також видушуємо туди 2-3 лимони. Лишаємо на 5-10 хвилин маринуватися.
На пательню наливаємо багато олії, обвалюємо рибу в борошні, кладемо на гарячу пательню. При смаженні гарно прожарюємо рибу, повертаємо її на ребро, заливаємо трохи гарячої олії всередину. Подаємо: на блюдо наливаємо ложку гарячої олії з пательню і вичавлюємо більшу частину лимона, викладаємо рибу, зверху трішки кропимо лимонним соком. Прикрашаємо зеленню. Їсти з чорним хлібом.
Кекс “Мама”
Інгредієнти:
Яйця — 2 шт.
Цукор — 1 склянка
Сметана — 1 склянка
Борошно — 1,5-2 склянки
Вершкове масло (топлене) — 50 г + масло для змазування форми
Родзинки (перебрані й помиті) — 1 склянка
Сода — 1 чайна ложка
Лимонний сік (або оцет) — 1 стол. ложка
Ванілін, цукрова пудра
Як готувати:
У велику миску насипаємо 1 скл. цукру, додаємо 2 яйця, ретельно перемішуємо. В окремій посудині гасимо 1 чайну ложку соди столовою ложкою лимонного соку, додаємо сюди 1 склянку сметани, перемішавши, переливаємо суміш у першу миску. Змішуємо. Додаємо 1,5 склянки борошна, щоб була консистенція дуже густої сметани.
Розтоплюємо на маленькому вогні 50 г масла, виливаємо його у нашу суміш. Додаємо трохи ваніліну і склянку родзинок, які треба попередньо перебрати і помити.
Форму ретельно змащуємо маслом, присипаємо борошном. Виливаємо тісто і ставимо в духовку на 40-50 хв., температура 180-200°С.
Виймаємо з духовки, форму перевертаємо, якщо кекс не відстає, то накриваємо мокрим рушничком.
При подачі кекс присипаємо цукровою пудрою.
Коли відбудеться індексація пенсій: що каже Зеленський
Вчора, 4 лютого, Володимир Зеленський анонсував, що з 1 березня відбудеться індексація пенсій.
переглядів: 9
Чи переводимо годинники у 2025 році на літній час?
Українці досі не знають напевне, чи доведеться їм переводити годинники на літній час у 2025 році. У чому причина?
переглядів: 241
Ожеледицю та туман прогнозують синоптики 5 лютого на Рівненщині
За даними синоптиків, 5 лютого на території області очікується мінлива хмарність з проясненнями. Вночі та вранці можливий слабкий туман, а на дорогах – ожеледиця.
переглядів: 247
Протерміновані під час воєнного стану посвідчення водія залишаються дійсними
Посвідчення водія, термін дії якого закінчився під час воєнного стану, залишається дійсним!
переглядів: 213
На Рівненщині за рік виявили понад три тисячі нових випадків раку
Рівненський обласний протипухлинний центр у Всесвітній день боротьби з раком, який відзначають сьогодні, оприлюднив статистичні дані про стан захворюваності на рак в області впродовж крайніх трьох років.
переглядів: 312