Ми у Facebook
26.03.2003, 16:29

30-кілометрова зона відновиться?

Питання соціально-економічного розвитку населених пунктів, що входять до 30-кілометрової зони Хмельницької АЕС, і, зокрема Острога, неодноразово порушувалось на різних державних рівнях. Проте у зв’язку з відсутністю законів та коштів у державному бюджеті, зрушень не було. Нині, коли інтенсивно триває будівництво другого блока ХАЕС, ця проблема знову вийшла на перший план.
Проблема 30-кілометрової зони обговорювалася
і на зустрічі міського голови Острога Тараса
Пустовіта, народного депутата України Павла Сулковського з президентом НАЕК “Енергоатом” Сергієм Тулубом. Щоправда, як зазначив пан Тулуб, це питання не входить до компетенції НАЕК “Енергоатом” і кошти у бюджеті поки що не передбачені. Проте “Енергоатом” не буде стояти осторонь і докладе всіх зусиль до вирішення проблеми наближеної до АЕС зони і спільно з депутатами Верховної Ради та органами місцевого самоврядування знайде вихід.
На розв’язання соціально-економічних питань 30-кілометрової зони ХАЕС державою планується виділити 60 мільйонів гривень. Кошти розподілятимуть, враховуючи кількість населення, яке тут проживає. Адже до зони входять населені пункти Рівненської та Хмельницької областей, у яких відповідно проживає 66 та 102 тисячі осіб.
Оптимізму острожанам додає те, що вже розробляються відповідні робочі плани, і у першу чергу профінансують об’єкти соціальної сфери.





На правах реклами