Ми у Facebook
02.07.2010, 17:13

Міський голова Рівного лобіює земельні питання

Майже рік точаться спори за землю під гаражами на вулиці Степовій, 5 у Рівному. У листопаді минулого року мешканці опротестували заміну їх гаражів на багатоповерховий паркінг. Відтоді і власники гаражів, і міські чиновники шукають спосіб уникнення конфлікту.
Що робити з ділянкою в 6 450 квадратних метрів, вкотре вирішували депутати Рівнеради. Питання розглядали нервово і з запалом, адже ще минулого року мешканці попсували крові місцевому управлінню капітального будівництва. Питання з приводу ділянки знову виникли у заступника начальника УКБ Василя Гайчука:

— У 90-х роках цю ділянку виділили для розміщення автостоянки. Нині ж тут вже побудовані гаражі, загалом їх там близько 150. Тобто земля відведена під автомобільну стоянку, а не під гаражі, — наголосив він. — Справа у цільовому призначенні ділянки — хто дав право його міняти? Крім того, читайте в проекті рішення, площа виділеної землі — 6 тисяч квадратних метрів, а 450 квадратних метрів — самовільно захоплені.

— У нас у місті багато кооперативів, і ми щороку приймаємо подібні рішення, — виступив депутат Віктор Янченко. — Закон їм дозволяє безкоштовно приватизовувати ці земельні ділянки. Ми вже 10 чи 15 подібним кооперативам передавали такі ділянки у власність, а зараз чогось не хочемо давати, ділимо людей на білих і чорних. Білі пройшли, а чорні нехай орендують?
— Я думаю, що кооператив кооперативу різниця, — апелював колезі голова бюджетної комісії Рівнеради Сергій Паладійчук. — У кожній такій ситуації є смисл розбиратися. Насправді ж є варіанти, що там пенсіонери гаражі тримають, але є й такі ситуації, коли до них прилаштувалися кілька новозбудованих, які також під шумок хочуть проходити. Тому не вважаю, що треба брати це все і отак по шаблону вирішувати. Краще відкласти це питання на дорозгляд.

Підтримав автогаражний кооператив депутат Сергій Одарченко. За його словами, знайомий з цією територію ще з 1998 року, і вже тоді на ділянці стояли гаражі.
— Це повністю воля депутатів, — пояснювала колегам-депутатам начальник Головного управління Держкомзему у Рівненській області Світлана Богатирчук-Кривко. — Депутати можуть проголосувати це рішення і тоді при складанні проекту землеустрою одразу буде змінене цільове призначення ділянки. І при цьому можуть не проголосувати за ці самовільно захоплені 4,5 сотки.

— Сприймайте це як хочете: лобіювання чи ні, але я вас прошу проголосувати за це питання, — підсумував обговорення міський голова Рівного Володимир Хомко. — Але в законних межах. Тобто те, що ми їм виділяли — 6 тисяч квадратних метрів — без самовільно захопленої землі. Люди насправді переживають, що у них цей кооператив можуть забрати, — дещо м’якше додав він. І депутати його послухали. А що саме на них вплинуло: людські переживання чи наполегливе прохання мера — насправді не так і важливо.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ