Ми у Facebook
02.07.2010, 17:17

Львівська залізниця відкрила на Рівненщині музей найдовшої у Європі вузькоколійки

На залізничній станції Антонівка (Рівненська область) відтепер є єдиний в Україні музей вузькоколійної залізниці. Це унікальне зібрання експонатів презентує відвідувачам найдовшу в Європі діючу залізницю, ширина колії якої усього 750 мм.


Про це OGO.ua повідомили з прес-центру Державного ТГО "Львівська залізниця".

Між станціями Антонівка та Зарічне 106 кілометрів колії. Цю відстань маленький потяг, який місцеві мешканці з любов’ю називають "поїздком" або "кукушкою", долає за чотири години. Для мешканців понад 100 сіл краю він — єдина можливість вчасно і без проблем дістатися до роботи чи школи, адже їздить згідно з графіком у будь-яку погоду чи пору року.

На маршруті 16 станцій, кожну з них місцева влада хоче підтримати, пропагуючи вузькоколійну залізницю як неабиякий туристичний об’єкт.

На першій станції — Антонівці — уже відкрили музей вузькоколійки та відсвяткували відкриття Етно-тур-фесту "Бурштиновий шлях" (саме Рівненщина славиться своїми родовищами бурштину в Україні та за її межами). Відтепер щороку черговий етап цього фестивалю святкуватимуть на кожній із 16 зупинок вузькоколійки.

А на відкритті "Бурштинового шляху", що його святкували в Антонівці протягом трьох днів, відвідувачам запропонували не лише музичні розваги, але й прогулянку лісом, збирання грибів та ягід, численні "антонівчанські" наїдки та смаколики і, звичайно, захопливі поїздки найдовшою вузькоколійкою у Європі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ