Ми у Facebook
03.07.2010, 17:23

Хобі рівнян: секрети довголіття від директора пивзаводу “Рівень”

Директор ВАТ “Рівень” Мар`ян Года, який є шанувальником здорового способу життя, поділився секретами свого багаторічного захоплення спортом.
Щороку перед початком пляжного сезону перед багатьма постає питання: “Як позбутись кілограмчиків, набраних за зиму?”. Літньою темою №1 на шпальтах численних газет та журналів стають поради фахівців з фітнесу, дієтологів та інших помічників відновлення фігури. Однак обізнаність у “справах фігурних” не обходиться без стресу від примушування себе до надмірних навантажень заради результату.

Не травмують власної психіки лише ті, хто отримує справжнє задоволення від “гри мязів” та вироблення гормонів від спорту, які неймовірно омолоджують тіло.

— Результат відмінної форми не є великим секретом, — ділиться Мар`ян Года. — Адже навіть під час звичайної пробіжки на свіжому повітрі людина споживає утричі більше повітря, яке розноситься до кожної клітини тіла, омолоджуючи його. Власне мені вдалося у цьому переконатись ще у молоді роки, коли почав щоденно бігати, залучаючи дихання при цьому. Так заняття легкою атлетикою переросли у справжнє захоплення на 25 років. На власному досвіді переконався, що у жодному разі для пробіжки не варто шукати собі товариство, адже у кожного розвивається власна швидкість, а додаткові прив`язки тут ні до чого.



Колективно “поганяти мяча” — особливе задоволення!

— Ще більше задоволення стали приносити ігрові види спорту, а наступні 10 років життя мене заполонила гра у футбол, — розповідає Мар’ян Года. — Нове хобі настільки захоплювало, що просто не міг дочекатись неділі, адже саме у цей день із компанією однодумців у Тернополі “відривалися” з м`ячем на всі сто! Моїми колегами по м`ячу були самодостатні люди з бізнесу, міліціонери, військові, з якими познайомився у спортзалі. Вже у процесі “погоні за м`ячем” вирішили доповнювати гру сауною, адже міні-футбол, у який ми грали, досить динамічний і без пари й води тут не обійтись.




Фігуру вбереже бажання не хворіти

— У спорті, як і в кар`єрі, всього потрібно досягати, бо все можливо, коли у це вірити. Рішення бути здоровим не можна відкладати до понеділка чи до першого числа наступного місяця, як це інколи доводиться чути від бажаючих кинути курити. Поважаю тих, хто не попереджає про свій “геройський” намір, а сам собі вирішує і діє, адже при бажанні час знайдеться для всього, бо можна сказати, що немає часу і на роботу.

Ще однією звичкою, яка допомагала тримати себе у формі, став холодний душ вранці. Хоч кажуть, що до цього з часом звикають, та кожен ранок обіллятись холодною водою для мене ставав справжнім подвигом і водночас задоволенням та способом збадьоритись. Та й не потрібно виснажувати себе заради хорошої форми. Адже дотримуючись філософії здорового способу життя, проблема з фігурою зникає сама по собі. Головною мотивацією стає бажання бути здоровим та успішним, а не чекати певного діагнозу лікаря, який змусить замислитись про це.

— Відомо, що за кожним великим чоловіком стоїть велика жінка. Саме дружина Надія мене розуміла, адже й сама полюбляла ходити на тренування з волейболу, причому, як правило, з чоловічими командами. На її думку, чоловіки трохи ліпше грають. Ми з нею у спорті однодумці та й у роботі колеги, адже познайомились, працюючи в одній сфері — пивоваріння (дружина працювала технологом на сусідньому пивзаводі у Тернополі — авт.). Вдалося передати любов до здорового способу життя і нашим дітям, які й у пивоварінні стали для нас однодумцями.



Підтримувати форму допомагають будь-які фізичні навантаження та повна віддача у справах

— Сьогодні заміну спортові знаходжу у роботі на сільській ділянці, де намагаюся виконувати будівельні роботи власними руками, як робив колись мій батько. Він у нас був майстром на всі руки. Не менше задоволення отримую від втілення проектів, які вимагають повної віддачі.

Таким проектом для мене стала ТМ “Рівень” та “Бергшлосс”, які сьогодні відомі у Києві, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську та Криму й асоціюються із нашим краєм. Це найкращий результат для мене, про який і не мріяв раніше. Тож усе можливо, коли є велике бажання і здоровий глузд!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ