Ми у Facebook
13.07.2010, 17:28

Із операційної — за кермо швидкісного авто!

Саме так після напруженого робочого тижня емоційно “розвантажується” рівнянин, лікар-кардіохірург відділу трансплантації та хірургії серця Національного інституту хірургії та трансплантології ім. акад. О. О. Шалімова Тарас Доманський. Захоплюватись екстремальним відпочинком лікар почав ще два роки тому, коли друзі його запросили на змагання з драг-рейсінгу.
Це досить екстремальне видовище, яке щоп’ятниці влаштовують на автодромі спортивного комплексу “Чайка”, що на в’їзді до Києва. Саме там під бурхливі емоції, запах паленої гуми та вереск гальм любителі гострих відчуттів випробовують швидкісні можливості своїх автомобілів на дистанції 402 метри. Ця відстань невипадкова, адже дозволяє вболівальникам спостерігати за маневрами суперників на всій дистанції пробігу. Як розповів лікар, перед змаганням автомобілі класифікують за типом приводу та об’ємом двигуна, щоб автолюбителі могли позмагатись в одному класі.

— Враження від першого заїзду просто неймовірні! Того вечора змагався на автомобілі Daewoo Lanos у класі автомобілів із 1,5-літровим об’ємом двигуна, — пригадує кардіохірург Тарас ДОМАНСЬКИЙ. — Відчуття повного драйву допомогло повністю відволіктись від щоденних клопотів та улюбленої роботи, яка потребує неабиякої зібраності. “Мені потрібен саме такий відпочинок і обов’язково на автодром повернусь знову!”, — пообіцяв собі лікар і почав готувати свою машину до наступного заїзду, адже у друзів машини вже були оснащені спортивними підвісками та спеціально підготовлені до змагань.

Азарт від швидкісної їзди допоміг не лише виплеснути емоції, а й на повну відчути неймовірне єднання з машиною, де на всіх 402 метрах вона із водієм — одне ціле!

— Таке відчуття нереально отримати на цивільних дорогах, де існують правила дорожнього руху та пішоходи, які у будь-який момент можуть з’явитись на проїжджій частині, — пояснює співбесідник.

Сьогодні на швидкісному треку лікар випробовує можливості Chevrolet Lacetti, а найбільше у драг-рейсінгу його приваблює спілкування на спільну тему з цікавими людьми, де кожен із захопленням ділиться власними секретами потужності “залізних коней”. Цікаво, що деякі учасники лише під час гонок дізнаються про технічні можливості власної машини, про що навіть не здогадувались раніше.

— Участь у швидкісних заїздах беруть люди різного віку, професій та поглядів, однак на автодромі їх увагу “приковує” спільний відрізок дороги, на якому змагаються тюнінговані “шедеври” братів за інтересами. Із великою цікавістю вболівальники спостерігають навіть за “Жигулі”-“копійкою”, якщо її власнику вдалося внести щось кардинальне у характер машини.

У змаганнях беруть участь навіть дівчата, за якими спостерігати особливо кумедно. Адже трапляється таке, що їх машини заднього приводу на старті розвертає. Тож, доки екстремалки, газуючи, намагаються вирівняти автомобіль — їх суперник далеко попереду, — посміхаючись, розповідає лікар. — Траплялося й таке, що організатори відходили від стандартів і дозволяли змагатись учасникам різних класифікацій. Одного разу потужно тюнінгований джип Jeep Grand Cherokee з двигуном SRT 8 у змаганнях обігнав мотоцикл Yamaha R1 із 1,0-літровим об’ємом двигуна. Спробувати можливості автомобіля, навіть якщо він батьківський, щоп’ятниці приїздять і студенти. Головне для участі: хороша погода, суха дорога та невгамовне бажання жити у русі, — додав кардіохірург.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ