Ми у Facebook
16.07.2010, 09:57

Україна святкує 20-річчя державного суверенітету країни

Сьогодні, 16 липня, виповнюється 20 років з дня, коли Верховна Рада Української РСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України, що заклала правовий фундамент для Конституції України.
Нагадаємо, що Декларації передувала резолюція XXVIII з`їзду Компартії України "Про державний суверенітет Української РСР" і прийняття Декларацій про суверенітет РРФСР (12 червня) і Молдавської РСР (23 червня).

У преамбулі Декларації підкреслювалося, що Верховна Рада УРСР проголошує суверенітет України як "верховенство, самостійність, повноту й неподільність влади республіки в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах".

Зазначимо, що у зв`язку зі святом Верховна Рада сьогодні проводить урочисте засідання.

Заплановано виступи голови парламенту Володимира Литвина, колишнього президента Леоніда Кравчука (1991-1994), а також голови Ради 2-го й 5-го скликань Олександра Мороза.

Повідомляється, що для участі в торжествах запрошені депутати Ради всіх скликань, прем`єр-міністр Микола Азаров, члени Кабінету Міністрів, голова Конституційного Суду Анатолій Головін, голова Верховного Суду Василь Онопенко, представники духівництва й дипломатичного корпусу.

Джерело: ukranews.com





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ