Ми у Facebook
19.07.2010, 08:57

Свято пр. Сергія Радонежcького відбувся у Корці

Уже п`ять років поспіль 18 липня о 8 ранку в православній церкві преподобного Сергія Радонезького дзвони дзвонять на церковну службу, яка сповіщає прихожанам про наближення свята.
У древньому містечку Корець нині мої земляки празника преподобного Сергія Радонезького чекають не менше ніж Великодня. До нього готуються заздалегідь, прибираючи на вулицях та в особистих господарствах, після чого місто набуває святкового вигляду. Не сиділа й молодь у той передсвятковий день.

Господь благословив церкву преподобного Сергія Радонезького та її прихожан сонячним радісним днем. Понад 300 дворів входять до громади цієї церкви. На свято приїхали гості з інших областей, міст і сіл. З ближніх сіл прибули на святкову службу священики. Один зі священиків освячував воду на водосвятному молебні, інший — служив панахиду. Наприкінці служби відбувся хресний хід з іконою преподобного Сергія з молебнем "Многая літа".

Настоятель храму Адам щиро привітав прихожан зі святом, також подякував священикам за те, що приїхали на службу, і подякував церковному хору, а хор заспівав "Многая літа". Задзвеніли у церкві дзвони і служба Божа закінчилась. Люди радісно вітали один одного, запрошували до себе в гості з надією, що через рік знову зустрінуться на святі преподобного Сергія Радонезького.









На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ