Ми у Facebook
20.07.2010, 13:20

Рівненщина вже обмолотила майже 34 тисячі гектарів зернових

Цьогоріч аграрії Рівненщини зберуть менше зернових, ніж минулого року, кажуть в обласній адміністрації. І основна причина – надмірні опади.
За перші дні жнив аграрії обмолотили два відсотки загальної площі посівів зернових. Урожайність — на 12 відсотків менша, ніж минулого року. Виною усьому — несприятлива погода.

"Урожайність буде меншою, ніж минулого року, констатують аналітики, експерти аграрного комплексу, — каже керівник групи радників голови Рівненської ОДА Олександр Чуприна. — Треба удесятерити увагу до жнив, працювати вахтовим методом, щоб зібрати зерно".

Влада намагається хоч трішки втішити аграріїв — невдовзі з’явиться пільгове пальне. Звісно, якщо Кабінет Міністрів підпише відповідну постанову. Із заправними станціями, на яких можна буде придбати паливо за пільговими цінам, визначилися. Вони будуть працювати в Рівному, Сарнах, Рокитному, Дубровиці та Радивилові.

Приємні новини для жниварів має і Аграрний фонд. Як зазначив на селекторній нараді, в якій брали участь представники Рівненщини, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, за останні три тижні ціни на зерно зросли на 15-20 відсотків. На його думку, це наслідок підвищення попиту та збільшення вартості зернових на світовому ринку.

"Якщо порівняти з минулим роком, Аграрний фонд закуповує зерно в аграріїв на 15-20 відсотків дорожче", — додав міністр.

Рівненські аграрії вже скосили ранні зернові на площі майже 34 тисячі гектарів. Загалом, як підкреслив виконувач обов`язків голови Рівненської ОДА Анатолій Юхименко, очікується цьогоріч зібрати 600 тисяч тонн зернових.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ