Ми у Facebook
21.07.2010, 13:07

У Рівному "зашкалює" кількість харчових отруєнь серед населення

Із настанням літньої спеки в Рівному назріває епідемічна ситуація із захворюваності гострими кишковими інфекціями та сальмонельозом.

Із 12 до 17 липня відмічається ріст захворюваності ГКІ та в 2,4 рази, в порівнянні з позаминулим тижнем, за рахунок неорганізованого дитинства та дорослих. Фактичний тижневий показник захворюваності ГКІ перевищує максимальний прогностичний на 33%. зареєстрований 31 випадок проти 13 (порівняно з позаминулим тижнем).

Наприкінці травня в Рівному реєструвалися групові захворювання сальмонельозом серед, які святкували весілля в кафе-барі “Сапфір” - 10 осіб, та день народження вдома на вул. Струтинської — 8 осіб.

Причинами та обставинами, які сприяли виникненню групових захворювань стали порушення технології приготування харчових продуктів, недотримання правил особистої гігієни, відсутність контролю за температурним режимом в холодильниках та відсутність деззасобів для обробки посуду. З торта печінкового та курячої відбивної в клярі домашнього приготування з осередку на вул. Струтинської виділена сальмонела.

З аналізу опитувальних листків: найбільш розповсюдженими факторами передачі — немиті овочі, фрукти, неякісні мясні вироби та молочні продукти. Четверо серед захворілих повязують своє захворювання зі споживанням млинців з мясом, біляша в їдальні ТРЦ “Чайка” супермаркеті “Край”.

Спеціалісти з ДЗ “Рівненська міська СЕС”, щоб не допустити спалах ГКІ, сальмонельозу в організованих дитячих колективах, на обєктах торгівлі та громадського харчування, групових серед населення проводять щоденні оперативні профілактичні та протиепідемічні заходи з локалізації та ліквідації цих осередків, посилену санітарно-освітню роботу серед населення.






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ