Ми у Facebook
21.07.2010, 16:20

На Рівненщині в канаві втопилася 6-річна дівчинка

19 липня близько 21.00 в канаві біля річки Горинь, в селі Кричильськ Сарненського району, втопилася маленька дівчинка Аліна.

Як вдалося з’ясувати працівникам райвідділу МНС, дівчинка була із багатодітної та благополучної сім’ї (в родині п’ятеро дітей), в якій Аліна була найменшенькою.

У той трагічний день батьки разом зі старшими дітьми пішли до лісу по ягоди, залишивши Аліну вдома гратися із сусідською малечею. Увечері дівчинка разом зі своєю подругою пішли купатися до місцевої канави, де вже відпочивали інші дітлахи. Канава була не надто глибокою, лише півтора метра, проте для шестирічної дитини, яка дотого ж не вміє плавати, представляла серйозну небезпеку.

— Як згодом розповіли діти, вони бачили, як тонула Аліна, проте злякалися і повтікали, не повідомивши дорослих про біду. Через деякий час з лісу прийшла сім’я дівчинки, старший брат Микола пішов до водойми купатися, там він помітив на березі одяг сестри та негайно побіг сповістити про це рідних. Батько з сином кинулися на пошуки дитини. Через деякий час дівчинку знайшли на дні водойми. Наразі усі причини страшної трагедії з’ясовуються, — розповів OGO.ua старший лейтенант служби цивільного захисту, інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області Дмитро Мельник.

Шановні батьки! Ви повинні знати, що основними причинами загибелі дітей на воді є невміння плавати та купання без нагляду дорослих. Навчити добре плавати своїх дітей — це ваше завдання. Плавання зміцнює організм, розвиває сили, спритність, витривалість. Дитина, яка вміє плавати, почуває себе у воді спокійно і впевнено. Знайдіть час і використайте теплу погоду та бажання дітей бавитись у воді для навчання їх плаванню. Крім цього, поясніть дітям, що без супроводу дорослих не можна ходити до будь-якої водойми.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ