Ми у Facebook
22.07.2010, 13:08

Нинішнє літо побило температурний рекорд за всю історію спостережень

Червень цього року став найтеплішим за всю історію метеоспостережень. Про це повідомила телекомпанія CNN, посилаючись на дані Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США.
Тепліші, ніж зазвичай, умови спостерігалися на території практично всіх континентів і країн, особливо в Сполучених Штатах.
Незважаючи на те, що температура поверхні світового океану в червні не була рекордною, комбінація температури на землі і різні аномалії на морі зробили минулий червень найтеплішим. Таким чином, цього року був побитий рекорд червневої спеки, встановлений у 2005 році.
Згідно з даними синоптиків, на землі підвищується і рівень вологості. Вологіші, ніж зазвичай, умови спостерігалися цього року на півдні Індії, півдні Китаю, півдні Європи і в середніх штатах Америки.


Навіть якщо заборонено...

У той же час південний захід Австралії був відмічений рекордним дефіцитом дощу.

В Арктиці минулого місяця зафіксований і найнижчий показник площі полярних льодовиків.


"Ці дані надзвичайно важливі, — сказав в інтерв'ю CNN метеоролог Тейлор Уорд. — Річ у тому, що якщо норма площі поверхні льоду в арктичних морях зміниться, то це приведе до збільшення проникнення в океан сонячної радіації, а це знову, у свою чергу, позначиться на зростанні темпів танення льодів".

Процес зменшення поверхні арктичних морських льодовиків спостерігається з 1990 року.
За матеріалами "ІТАР-ТАРС", «Newsru.com», "Правда.ру"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ