Ми у Facebook
27.07.2010, 17:39

У Рівному збільшується заборгованість із заробітної плати

1777 гривень становить середньомісячна заробітна плата на Рівненщині, з початку року вона зросла на 21%. Про це сьогодні на колегії Рівненської облдержадміністрації розповів перший заступник голови РОДА Анатолій Юхименко.
Оплату праці підвищили в усіх сферах, зазначив чиновник.
Щоправда, в області досі залишається проблема заборгованості з виплати заробітної плати. І хоч з початку 2010 року заборгованість навіть вдалося скоротити на 3,5%, нині її обсяг перевищує 15 млн грн.

У червні заборгованість скоротили на 2,4 млн. Не мають боргів підприємства Радивилівського, Острозького, Демидівського та Володимирецького районів.

А у Гощанському, Костопільському, Корецькому районах та місті Рівне борги зростають. В обласному центрі найгостріше стоїть питання розрахунку з працівниками авторемзаводу, який підпорядковується Міністерству оборони. Колектив судиться з керівництвом підприємства, але чи будуть погашені борги, поки невідомо. На 1 вересня заборгованість може перевищити 5 мільйонів гривень, — наголосив Анатолій Юхименко.

— Сьогодні в Рівному є три основних підприємства, які формують борг із виплати зарплати, — розповів міський голова Рівного Володимир Хомко. — Це авторемзавод — тут найбільша проблема, поки що ніхто не бачить можливості її вирішення. Якщо нічого не зміниться, ці борги виростуть в рази. Друге підприємство це “Північгеологія”, яке фінансується виключно з державного бюджету. Третє — “Рівнеелектроавтотранс”. В останньому борги утворилися, адже підприємство не отримало вчасно коштів за перевезення пільговиків. Однак нещодавно кошти надійшли, тож із боргами почали розраховуватися.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ