Ми у Facebook
04.08.2010, 12:28

Спека не збільшила кількість інфарктів, — експерт

Кількість звернень до швидкої допомоги в період спеки не збільшилася, порівняно з іншими періодами року.
— Температура повітря 28-32 градуси за Цельсієм на збільшення кількості інфарктів не вплинула. Людина може втратити свідомість, отримати тепловий удар. Втім особливо небезпечної ситуації на "швидкій" нині немає, — розповів головний лікар станції швидкої медичної допомоги Валерій Ковальчук. — За минулу добу ми прийняли 177 викликів та 17 амбулаторних. Також помічена тенденція до зменшення кількості випадків утоплення на воді. Чи то люди перестали на пляж ходити, чи за ними почали пильніше дивитися, але якщо на початку літа такі проблеми були, то зараз їх значно поменшало.

За словами лікаря, більшим фактором ризику виникнення інфаркту є температура повітря вище 42 градусів за Цельсієм, або ж температура зі знаком мінус.

Втім лікарі радять обережно ставитися до свого здоров'я.
- Краще приймати теплий або гарячий душ, а не холодний. Адже теплий душ промиває потові та сальні залози, а також розширить периферичні судини.

У такі дні медики радять сердечникам і гіпертонікам скасувати далекі поїздки, не виходити на вулицю, тримати під рукою свої ліки, обмежити вживання солі. А також пити більше рідини, але при цьому стежити за загальним станом, не допускати утворення набряків. Нормальний тиск під час спеки 140/90 або 130/70, частота пульсу — від 60 до 90 ударів на хвилину.

До речі, коли говорять, що від спеки плавляться мізки — це, виявляється, не просто слова, а медичний факт. Висока температура повітря впливає на центральну нервову систему: вона страждає через брак кисню і надлишку вуглекислого газу від випаровувань асфальту, вихлопних газів, смогу, що змушує серцево-судинну систему працювати з підвищеним навантаженням. У результаті погіршується пам'ять, а в мозку сповільнюється процес сприйняття того, що відбувається.

Матеріали до теми:
На початку липня третина викликів "швидкої" у Рівному були спровоковані спекою

У період спеки кількість інсультів та інфарктів знижується - експерт









На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ