Розпочався прийом матеріалів на Всеукраїнський конкурс "Винахід-2010"
Мета конкурсу – популяризація винахідницької діяльності серед широких верств вітчизняної науково-технічної громадськості, а також виявлення найталановитіших і найперспективніших розробок для привернення до них уваги вітчизняних і закордонних інвесторів та виробників. Найцікавіші розробки будуть занесені до бази даних "Перспективні винаходи України".
Для участі в Конкурсі кожний учасник подає такі документи:
1.Заяву (Додаток 1).
2.Анкету (Додаток 2).
3.Копію патенту України на винахід або копію рішення про видачу патенту.
4.Повний опис винаходу.
5.Копії іноземних патентів або патентів на даний винахід, отриманих за міжнародною процедурою, та повні описи до них (за наявності таких).
6.Розрахунок строку окупності впровадження винаходу.
7.Розрахунок економічного ефекту від впровадження винаходу.
8.Копії перших сторінок ліцензійних договорів.
9.Документи, що підтверджують участь у міжнародних виставках, на яких експонувався даний винахід чи продукція, виготовлена завдяки впровадженню винаходу, завірені печаткою (за наявністю таких).
Детальну інформацію про умови участі в конкурсі, правила підготовки матеріалів, критерії оцінки викладено в Положенні про конкурс. Прийом матеріалів триватиме до 1 листопада цього року.
Оргкомітет – філія "Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг" Державного підприємства "Український інститут промислової власності".
Адреса: бульвар Лесі Українки, 26, м. Київ, 01133.
Контактна особа – Мартиненко Ганна Яківна
тел.: (044) 285-82-40, e-mail: a.marty@ip-centr.kiev.ua
Джерело [url=http://www.intelpro.ua/uk/patent/shanovni-vynakhidnyky-ta-vlasnyky-prav-na-vynakhody-i-korysni-modeli][/url]
Гороскоп на 15 грудня: використовуйте час для роздумів
Неділя – ідеальний час, щоб сповільнитися, зазирнути всередину себе та забезпечити гармонію у своєму житті. У цей день зірки спрямовують свою енергію на баланс – як у стосунках, так і в повсякденній діяльності. Для багатьох із нас це буде час для роздумів і планування, а також момент, щоб дозволити собі відпочити та насолодитися.
переглядів: 222
Ароматний різдвяний штолен: секрети ідеальної випічки від відомого кулінара
Штолен – це традиційний німецький різдвяний хліб, який став популярним у багатьох країнах світу, в тому числі й в Україні. Він відомий своїм багатим, насиченим смаком та ароматом.
переглядів: 544
Для чого собаки штовхаються носом
Експерти стверджують, що підштовхування носом є одним зі способів, яким собаки намагаються передати свої потреби чи емоції людині. Оскільки чотирилапі не можуть спілкуватися з нами так, як між собою, вони використовують цей жест для привернення уваги.
переглядів: 387
Українські культурні цінності на Рівненщині берегтиме ЮНЕСКО
Україна продовжує захищати не лише власну державність, але й власну культуру.
переглядів: 455