Ми у Facebook
07.08.2010, 10:30

У Рівному під час спеки зросла кількість захворювань кишковими інфекція

З другого по шосте серпня у місті зареєстровано 25 випадків, з них 70 відсотків діти які не ходіть садочок. За словами медиків найбільш розповсюдженими факторами передачі є немиті овочі та фрукти, придбані на ринку молочні продукти, страви домашнього приготування.
Основні причини захворювання — недотримання правил особистої гігієни, низька культура виховання населення, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, порушення технології приготування їжі.
Основні причини захворювання — недотримання правил особистої гігієни, низька культура виховання населення, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, порушення технології приготування їжі.

Спеціалісти ДЦЗ "Рівненська міська СЕС" рекомендують: обов’язково дотримуватись правил особистої гігієни, споживання овочів, фруктів та ягід помитих питною водою, при споживанні дітьми — обдати коропом. Не купувати та не готувати продукти з запасом. Приготовлені страви вживати образу, а після зберігання в умовах холоду пр. повторному вживання піддавати їх повторній термічній обробці. Продукти, які швидко псуються, зберігати, при температурі не вище 8 градусів Цельсія. Для пиття та приготування їжі необхідно використовувати воду питну бутильвану або з централізованих джерел водопостачання.





На правах реклами