Ми у Facebook
19.08.2010, 09:26

Школи Рівного перевіряють на готовність до навчального року

Більшість шкіл придатні до нового навчального року завдяки фінансовій підтримці батьків. Готовність середніх навчальних закладів до початку навчання вже третій день перевіряють контролюючі органи. Сьогодні інспектори встигли переконатись у функціональності половини шкіл міста й стверджують, що заборонити навчання з першого вересня можуть лише у тих школах, де не працюють життєво важливі комунікації.
— Не допустити учнів до навчання можуть лише у випадку, коли у приміщенні школи несправний водовідвід чи водопостачання, несправне техобладнання у харчоблоці чи недостатньо відповідних до віку та зросту меблів, або ж протікає покрівля, — пояснила завідуюча відділенням гігієни дітей та підлітків Рівненської міської СЕС Ірина Ковальчук. — На деякий час дозволяється функціонувати школі, де тимчасово не працює їдальня. Хоча за перші дні перевірки бачимо, що школи готові до роботи.

— З року в рік на таких перевірках повторюється проблема зношення автоматичної пожежної сигналізації, ремонт якої коштує чималих коштів, — зазначила інспектор відділу питань наглядово-профілактичної діяльності управління МНС Таїсія Гучинська. — На даний час школами закуповуються вогнегасники та оновлюються куточки протипожежної безпеки.

— Ремонт цього року вдалося зробити лише за рахунок батьківського фонду добровільних внесків, — ділиться директор ЗОШ №1 Олена Серветник. — Є родини, які не спроможні здати 15 гривень на місяць, вони допомагають виконувати ремонтні роботи, чим теж суттєво допомагають. Комп’ютеризувати школу допомогла перемога у конкурсі на краще есе, де ми виграли цілий комп’ютерний клас. Цього року школа взяла участь у ще одному конкурсі й виграла ще 30 нетбуків. Тепер у нас 10 кабінетів обладнані новітньою комп’ютерною технікою, у яких одночасно можна проводити мультимедійні уроки. Складати такі уроки вчителям допомагають заступник директора із експериментальної роботи та конструктор мультимедійного уроку. Ці нові посади для нашої школи затвердили на рівні управління освіти, — додала директор.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ