Ми у Facebook
26.08.2010, 09:30

На Рівненщині перевіряють якість роботи станцій діагностики

Результати, до того ж невтішні, не забарилися.
Комісії, до складу яких увійшли фахівці автомобільно-технічної інспекції Управління ДАІ УМВС України в Рівненській області та метрологічного центру «ДП Рівнестандартметрологія», перевіряють діяльності суб’єктів господарювання котрі уповноважені проводити діагностику технічного стану колісних транспортних засобів під час державного технічного огляду. Про це OGO.ua повідомили з прес-служби УДАІ УМВС в Рівненській області.

Як розповів старший інспектор з особливих доручень ВАТІ та РЕР УДАІ УМВС Микола Гапончук:

- Особлива увага приділяється контролю відповідності обладнання, облаштування території та приміщень суб’єкта господарювання, уповноваженого на проведення перевірки технічного стану колісних транспортних засобів під час державного технічного огляду вимогам та положенням нормативних документів, що регламентують діяльність станцій діагностики, оцінки об’єктивності проведення таких перевірок, наявність знань та професійних навичок персоналу суб’єкта господарювання.

Перші результати роботи комісій свідчать про те, що не всі суб`єкти господарювання дотримуються правил та вимог, щодо якісного діагностування транспортних засобів. Під час перевірки діяльності приватного підприємця з Костополя, котрий надає послуги з діагностування автомототранспорту, виявлені грубі порушення.

Так, було встановлено, що близько 3-х місяців проводилась перевірка технічного стану колісних транспортних засобів з використанням вимірювальної техніки, термін повірки якої в органах Держстандарту закінчився у березні-травні поточного року. Це могло призвести до недостовірних даних при проведенні замірів, і як результат – необ`єктивна діагностична оцінка стану транспортного засобу.

Виявлено низьку професійну придатність та відсутність навичок роботи із засобами вимірювальної техніки персоналу вимірювально-діагностичного поста.

Комісія відмітила, що потребує поновлення дорожнє покриття на території вимірювально-діагностичного поста, зокрема площадки для перевірки гальмівної системи.

Елементарне, здавалося б питання, але на інформаційному стенді, перед входом до приміщення, відсутня інформація про категорії транспортних засобів, стосовно яких може здійснюватися перевірка.

Як з`ясувалося, при видачі протоколів перевірки технічного стану КТЗ систематично зустрічаються випадки не правильного визначення категорійності транспортних засобів. На території діагностичного поста не поновлено дорожню розмітку.

Подібний стан справ склався через ігнорування відповідальних осіб вимірювально-діагностичного поста вимог законодавства, що регламентує діяльність суб’єктів господарювання щодо перевірки технічного стану КТЗ під час державного технічного огляду. На зауваження та рекомендації працівників автомобільно-технічної інспекції жодних заходів реагування не вживалося. Тож не дивно, що керівником поста не виконано припис відділення ДАІ з ОАТ Костопільського району.

Зважаючи на такі недоліки у роботі, до Департаменту ДАІ МВС України було направлено інформацію стосовно суб`єкта господарювання та його діяльності для прийняття рішення про припинення повноважень на проведення перевірки технічного стану.

Чи дозволять в подальшому приватному підприємцю займатись діагностикою автомототранспорту при проходженні державного технічного огляду? Наразі питання залишається відкритим.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини