Ми у Facebook
29.08.2010, 20:44

У Рівному джазовий фестиваль відбувся з Олегом Скрипкою

Останні вихідні літа у Рівному пройшли з калейдоскопічною яскравістю. Не встигли рівняни як слід "відпочити" від Дня Незалежності, як ось вам - вітайте - День міста. Для рівненських меломанів 27-29 серпня запам’ятається святом хорошої музики, фестивалем "Art Jazz Cooperation 2010".
Третій джазовий фестиваль цього року зробили триденним, і знову таки у двох містах - Рівному і Луцьку. Програма традиційно насичена й різноманітна.
Відкрили свято господарі — бенд Рівненського Палацу дітей та молоді під керівництвом Володимира Пасічника. Музичну естафету перейняла зірка рівненського джазу Юлія Тимочко з власним тріо. Опісля дико порадував публіку гість з Росії "Free-Spoken Band". До речі, жоден з трьох днів фесту не обійшовся без участі уральских юнаків. Музика росіян — багатогранне органічне поєднання класичного і фрі-джазу, арт-року – усе, чим славний гурт, на фестивалі було представлене у повній мірі.

Завершили п'ятничний концерт джаз-тріо Богдан Гуменюка, україно-польський гурт “UKRAPOL” та “Lela Brasil Project”.
Вже у перший день рівняни отримали чималий заряд позитиву та нагнали апетиту на наступні два дні фесту.
- Дуже приємним був початок сьогоднішнього концерту, коли рівняни виступали, - ділиться враженнями рівнянка Ірина Болєлова. - А коли єкатеринбурзька дітвора вийшла - це була просто фантастика! Я часто слухаю джаз, але такого напрямку- вперше. Стовідсоткове захоплення! Обов'язково прийду послухати хлопців у неділю.

Проте від неділі пані Ірину, як і решту поціновувачів джазу відділяв суботній концерт. Другий день видався чи не найсоковитішим. Як у справжньому джазі, не обійшлося без імпровізацій. Оскільки музиканти словацького “Peter Lipa Bend” через поломку авто на концерт так і не потрапили, солісту випала нагода виступити у товаристві колективу заслуженої артистки Росії Ніни Шацької. У піаніста Ніни з Петером склався доволі таки вдалий дует. Згодом виступила і сама Ніна. Завершився день виступом гурту "MANSOUND".

Третього ж дня закріпити джазові емоції слухачів поталанило столичному гурту “JT FRESH”. Знову ж таки грало тріо "Free-Spoken Band" спільно з москвичкою Тетяною Балакірською. Під зав'язку джазового свята на сцену щойно з Нью-Йорка вийшов Олег Скрипка та джаз-кабаре “Забава”. Співак виконав українських пісень у джазовій обробці, так як їх виконували українці у 30-40-х роках минулого століття. Олег загравав з публікою і пританцьовував до сьомого поту. Наприкінці подарував глядачам листівки з власним зображенням у стилі ретро. “Джаз - це любов”, - вдався у відвертості співак залишаючи сцену.
Окрім музичного свята, рівняни впродовж трьох днів насолоджувались роботою художників, які прямо ж таки перед сценою створювали на папері джазові сюжети. Серед них творив і головний “отвінтіст” Юрко Журавель. Другий рік поспіль організатори визначили переможців фотоконкурсу “Джазові емоції”. Яскравим доповненням до фесту стали виступи танцювального колективу “Light Dance Company”, які розважали глядачів у фойє театру під час антракту.
Другий рік поспіль фестиваль пройшов під патронатом міського голови Рівного Володимира Хомка.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ