Ми у Facebook
06.09.2010, 14:11

Чому не можна пити холодний чай, - експерти

Надмірне споживання промислово виробленого холодного чаю може призвести до утворення каменів у нирках, вважають дослідники з Університету Лойоли в США.
На думку вчених, цей напій містить високу концентрацію оксалатів - речовин, що призводять до сечокам`яної хвороби. Оксалати є і в традиційному заварному чаї, але не в тій кількості, щоб сприяти формуванню каменів.

Найчастішою причиною появи каменів у нирках фахівці називають недостатнє споживання рідини. У спекотну погоду люди швидше втрачають воду через підвищене потовиділення. Зневоднення в поєднанні зі споживанням холодного чаю з пляшок підвищує ризик утворення каменів у нирках, особливо у людей, які до цього схильні.

На думку дослідників, велика частина любителів чаю з пляшок вважають, що цей напій здоровіший, ніж газована вода і пиво. Але лікарі попереджають, що найкращою заміною промислово виробленого холодного чаю є звичайна вода. У неї для смаку можна додати скибочку лимона, в якому містяться цитрати, що перешкоджають утворенню каменів у нирках.

Саме свіжий цитрус, а не його штучний аналог-ароматизатор, допомагає пригальмувати розвиток сечокам`яної хвороби навіть у тих, хто до неї схильний.

Крім того, бутильовані холодні чаї погано втамовують спрагу через високий вміст у них цукру і сприяють збільшенні ваги.

Джерело: www.takzdorovo.ru





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ